FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

14. Vadgasztronómiai Fesztivál

2021. szeptember 4-én – megújult nevén – a Pákozdi Pagony (Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark) ad otthont a 14. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválnak és Megyekorzónak.  

Az esemény részletes programja itt olvasható.

A kirándulók körében rendkívül népszerű Pákozdi Pagony Budapesttől mindössze 50 km-re, a Velencei-hegység területén, a Mészeg-hegy oldalában található.

A helyszín könnyen megközelíthető az M7-es autópályáról és helyközi járatokkal egyaránt.
Autóval: az M7 autópályán (lehajtás a Pákozdi pihenőnél), illetve a 8116 számú főúton. 
Helyközi autóbuszjárattal: leszállás a Pákozd-Honvéd Emlékmű megállónál.
Hajóval: Agárdról a Szúnyog-szigetre induló járattal. 
+ tipp: érkezzen a Velencei-tavat körülölelő kerékpárúton két keréken. 

Az Arborétum 96 hektáros területe egy napos kirándulás alkalmával bejárható. Kicsik és nagyok is megtalálják a számukra megfelelő szórakozási lehetőséget. Míg a felnőttek tüzet raknak a bográcsozáshoz, a gyerekek a játszótéren bújócskázhatnak, csúszdázhatnak vagy a focipályán sportolhatnak. A szakvezetés alkalmával a kisebbek általános iskolai foglalkoztató füzet segítségével fedezhetik fel a terület élővilágát. A Szabadidőpark a romantikus kistóval kiváló helyszín céges rendezvények, családi napok, esküvők megrendezésére. 

Fesztivál története

A soponyai Ökoturisztikai Központ átadása alkalmából 2007-ben egy házi főzőversenyt rendeztünk. A kis csapatlétszámmal induló versenynek nagy sikere lett, mára az esemény országos, sőt nemzetközi ismertségre és elismertségre tett szert, amelyet rendszerint szeptember elején rendezünk meg.

Az első alkalommal közel 300 résztvevő volt, azóta jelentős mértékben nőtt a létszám. 2014-ben már több mint 5000-en vettek részt a fesztiválon, ebből a szakácsok létszáma elérte a 300-at.   Az esemény nemcsak a természet és vadételek szerelmeseinek nyújt kikapcsolódási lehetőséget,a kulturális rendezvények iránt fogékony látogatók az érzékszerveket csábító ízek és illatok kavalkádja mellett számos programon vehetnek részt.  

Az erdészeti/vadászati témájú kikapcsolódásnak a kulturális programokkal való ötvözése a leghatékonyabb módja annak, hogy a látogatók elégedetten, élményekkel gazdagon térjenek haza, és belekóstoljanak a korábban számukra ismeretlen műfajokba, attrakciókba is. Garantáljuk, hogy a kicsiktől az idősebb korosztályig mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb programot a szórakozásra.

Várjuk Önt is 2021. szeptember 4-én a 14. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválon!

forrás: VADEX Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Erdőket is érintő jogszabály-korrekciók

Következő cikk

Finnországi erdőtűz



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések