FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Fák jelölése a Kőszegi-hegységben

A Kőszegi-hegységben érvényben lévő erdőgazdálkodási szabályok lehetőséget biztosítanak a természetvédelmi szakemberek számára, hogy az erdészeti beavatkozások előtt a gazdálkodóval egyeztetve úgynevezett biotópfákat jelöljenek ki, amelyek érintetlenül maradnak természetvédelmi célból, írja Facebook-oldalán a Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont.

A poszt szerint talán meglepő, de a tiszteletet parancsoló matuzsálemek mellett gyakran nem a legszebbekre esik a választás, hanem a girbegurba, tőben elkorhadt, odvas példányokra, mert ezek változatosabb életteret kínálnak az erdei élővilág számára, mint a szemnek tetsző, makulátlan egyedek.

Ezeket a fennhagyandó fákat jelölik kék TV felirattal, ahogy az a nyitóképen is jól látható.

Graffiti az erdőben?

A Kőszegi-hegységben érvényben lévő erdőgazdálkodási szabályok lehetőséget biztosítanak a természetvédelmi szakemberek számára, hogy az erdészeti beavatkozások előtt a gazdálkodóval egyeztetve úgynevezett biotópfákat jelöljenek ki, amelyek érintetlenül maradnak természetvédelmi célból. Talán meglepő, de a tiszteletet parancsoló matuzsálemek mellett gyakran nem a legszebbekre esik a választás, hanem a girbegurba, tőben elkorhadt, odvas példányokra, mert ezek változatosabb életteret kínálnak az erdei élővilág számára, mint a szemnek tetsző, makulátlan egyedek. Ezeket a fennhagyandó fákat jelöljük kék “TV” felirattal.”

forrás: Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont

Előző cikk

Viták a természet helyreállítási rendelet-tervezetről

Következő cikk

Keress famatuzsálemet!



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések