FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Forgácslapgyári tűzeset

Szerdán kora reggel tűz ütött ki a Swiss Krono AG faipari vállalat menznaui telephelyén (Luzern Kanton, Svájc) – jelentette a svájci média. A beszámoló szerint a tűz egy olyan csarnok elülső részében ütött ki, ahol a fahulladékot dolgozzák fel és faforgáccsá alakítják.

A nagy hőterhelés miatt az acélcsarnok egyes részei összeomlottak. A tűz ezután a délelőtt folyamán átterjedt a csarnok mögötti fakupacokra. Mintegy 240 tűzoltó oltotta a lángokat a helyszínen, ahol kb. 10 000-12 000 négyzetméternyi terület égett.

A Swiss Krono falemezeket gyárt. Saját adatai szerint a vállalat világszerte tíz gyártóüzemben 5000 embert foglalkoztat, forgalma pedig meghaladja a 2,0 milliárd svájci frankot.

A menznaui telephely, a családi tulajdonban lévő vállalat első telephelye 480 embert foglalkoztat. Három évvel ezelőtt már volt egy tűz a telephelyen. Akkor a tűz oka egy műszaki hiba volt.

szerk/ford: Tóth János, forrás: Blick.ch; HolzForum

Előző cikk

Szociális tűzifa - Sárosd

Következő cikk

Lesz-e újabb tűzifaprogram?



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések