FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Véget értek az erdei vándortáborok

Az utolsó diákok is hazautaztak, véget értek az erdei vándortáborok az ÉSZAKERDŐ Zrt.-nél. Az OEE által koordinált programban két hónap alatt 24 csoportban csaknem 550 felső tagozatos és középiskolás gyerek, valamint 77 felnőtt járta be a Zemplént.

“ZEMPLÉN”

A táborozók utaztak a Pálházi Állami Erdei Vasúton, megnézték a pálházi Középkori Vízimalom és Sütőház épületét, erdei iskolai foglalkozáson vettek részt, láttak vadászkutyás bemutatót. A túracélpontok között pedig szerepelt a térség számos természeti értéke: a Nagy-Péter-mennykő, a Kerek-kő, a Sólyom-bérc és a Megyer-hegyi tengerszem.

A szervezők nagy hangsúlyt fektettek a környezettudatosságra: az étkezések során elmosható edényeket és evőeszközöket használtak, minden táborhelyen szelektív hulladékgyűjtő szigeteket helyeztek el. A vándortáborozók változó időjárást fogtak ki: előfordultak záporok és zivatarok, illetve reggelenként tíz fok alatti hőmérsékletre is volt példa.

Az ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt. ötödik alkalommal csatlakozott a vándortábor programhoz.

forrás: ÉSZAKERDŐ Zrt.

Előző cikk

Tűzifa külkereskedelem 2015-2022.

Következő cikk

Erdészeti és Faipari SportnapokStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések