FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

Nyolcadik éve járják nyaranta a magyar erdőket az erdei vándorok

Fotó: Tarjáni Antal

Az Országos Erdészeti Egyesület az Aktív Magyarországért Felelős Államtitkárság támogatásával idén nyolcadik éve szervezi meg felső tagozatos és középiskolás diákok számára az Erdei Vándortáborokat, ezzel segítve, hogy a fiatalok megismerjék a magyar erdők rejtett kincseit és hazánk kulturális örökségeit.

A résztvevők az egy hetes tábor során közelebb kerülnek a természethez, a fenntartható gondolkodáshoz miközben életre szóló élményekkel gazdagodnak. Idén június 22. és augusztus 19. között, 12 különböző útvonalon várjuk a táborozni vágyó csoportokat.

A Vándortáborokba történő csoportos jelentkezés időpontja január 15-én kezdődött. A pozitív visszajelzések mellet a program sikerét jelzi, hogy ahogy az már szinte minden évben várható, a foglalható időpontok szinte percek alatt beteltek. Az Országos Erdészeti Egyesület a lemaradóknak azt tanácsolja, hogy figyeljék a foglalási felületet, mert bármikor szabadulhat fel hely. A csoportos jelentkezés egyik feltétele, hogy legalább egy kísérő rendelkezzen Gyalogos vándortábor-vezető képesítéssel, melynek megszerzésében is segítséget nyújt az Egyesület. A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem és az Országos Erdészeti Egyesület akkreditált képzésére február 11-ig vagy a helyek beteltéig az erdei vándortáborok weboldalán lehet jelentkezni.

Fotó: Országos Erdészeti Egyesület

Erdei Vándortáborokban az egyéni érdeklődőknek is van lehetősége részt venni. Az egyéni jelentkezéseket 2024. március 1-től fogadja az egyesület.

2024-ben több jelentős változás is történt a jelentkezési feltételekben. Az idei részvételi díj 46.000 Ft/fő, míg a hátrányos helyzetű diákok számára 23.000 Ft/fő. A tábordíj első részleteként a táborvezetőnek 150.000 forint lemondási díjat kell befizetni az időpontfoglalástól számított két héten belül, mely a foglalással kapcsolatos adminisztrációs terhek ellenértéke, így az időpont későbbi lemondása esetén nem kerül visszautalásra. További újdonság, hogy a Gyalogos vándortábor-vezetők díja 2024-ben bruttó 130.000 forintra emelkedett.

forrás: Országos Erdészeti Egyesület

Előző cikk

MME 50 évét bemutató könyv

Következő cikk

Green Deal = évi 1-1,5 billió euronyi beruházásStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések