FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

A közösség a jövő nemzedékét segítette

Fotó: Balogh Tamás

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót Szívből Dunaújvárosért csoportjának szervezésében, a Fát a Bölcsődéknek, Fát az Óvodáknak, Fát a Gyermekeknek! – akció keretében 1.362.670 forint gyűlt össze. A jelentős összefogással végrehajtott adománygyűjtésről Petrás Gábor a csoport vezetője tájékoztatott bennünket.

Kezdjük az elején!

– Először egy kis „erdőt” szerettünk volna telepíteni száztizenegy fa elültetésével a városunk, valamelyik erre alkalmas parkjában. A terv kidolgozásához egy szakemberhez, Mészáros Lászlóhoz a város fő erdészéhez fordultunk. Tőle tudtuk meg, hogy nem a fák megvásárlása, hanem az elültetésük utáni utógondozás a legnagyobb kihívás és anyagi teher az erre vállalkozónak. Ezért azt javasolta, hogy a telepítést olyan helyre tervezzük, ahol folyamatos örömöt ad, és a cserjék gondozása, öntözése napról-napra biztosított lesz. Ezután a csapatunk közös ötlete lett, hogy ha mód van rá, ezeket a fácskákat az óvodák és a bölcsődék udvarán ültessük el, ahol a kicsik naponta részt vehetnek az öntözésükben, láthatják a megújulásukat, élvezhetik a szépségüket és az árnyaikat a tűző napon. Egy életre szóló emléket adhat majd a számukra, és megszerethetik a természetnek ezt az ajándékát. Egy ilyen szép terv megvalósítása is jelentős költséggel jár, amit adományok összegyűjtésével kívántunk biztosítani. Nagy örömünkre sok vállalkozás, kereskedelmi intézmény jelezte, hogy szívesen segítenének egy-egy adománygyűjtő doboz a saját egységükben való kihelyezésével. Összesen huszonhatan lettek. A tevékenységük az idei februárban kezdődött. 

A fő támogató az St Solar Dunaújváros lett

– Ők egy alaptőkét, háromszázezer forintot biztosítottak ennek a jótékonysági akciónak. Ezzel a fontos költségeket, benne fő helyen az adománygyűjtő dobozok beszerzését tudtuk belőle megoldani. Az akció beindulásával sok magánszemély és vállalkozó is mellénk állt, akik huszonötezer forint befizetésével járultak hozzá egy-egy csemete beszerzéséhez. 

Fotó: Balogh Tamás

Fantasztikus az eredmény született: 1.362.670 forint gyűlt össze!

– A Jót, Szívből Dunaújvárosért akciócsoport tagjai Dr. Eszenyi Zoltán közjegyző részvételével számolták össze a felajánlott adományokat, valamint a támogatók által befizetett – adományozott összegeket a városháza dísztermében. Az összeget a kolléganőink: Szűcsné Nagy Zsuzsa és Dudar Katalin helyezték el az elkülönített bankszámlánkon.

A fák elültetése előtt

– A folytatásról ismét Mészáros László tanácsait fölhasználva, a Dunaújvárosi Óvoda Intézményigazgatójával, Gyenes Józsefnével valamint Vida Dórával a Bölcsődék Igazgatóságának a vezetőjével megbeszélve döntünk. A további részleteket, a kiültetések helyszíneit és az időpontokat is közösen határozzuk meg. Mivel ilyen jelentős összeg gyűlt össze, ezért a facsemeték mellett, a szükséges helyekre cserjéket is fogunk ültetni. Ezt a gondoskodásunkat tizennyolc napellenző megvásárlásával és a játszóterek fölé való kihelyezésükkel fogjuk erősíteni. A faültetést az arra leginkább alkalmas időszakban, október közepén fogják megkezdeni a dunaújvárosi önkormányzat szakemberei. A testület ezzel kíván hozzájárulni az akciónkhoz.

A köszönet

– Ezúton szeretnénk megköszönni a város lakóinak és a hozzánk csatlakozóknak az önzetlen támogatásukat, amivel ezt a nemes célt sikerült elérnünk! Ez egy nagyon fontos dolog a számunkra, mert hasonló összefogással tudunk segíteni a rászorulóknak a jövőben is! 

forrás: DUOL 09-12

Előző cikk

Évről-évre kevesebb a falopás

Következő cikk

Tűzifa körkép - Tolna



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések