FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Településfásítás – Rétság

Nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a munkába a gyerekek Forrás: Nool Fotó: Hegedűs Henrik

Több részletben ültették el az Országfásítási Program keretében kapott csemetéket Rétság területén. A bölcsőde udvarán csütörtök délelőtt a város óvodásai is segédkeztek a munkálatokban.

A nyugat-nógrádi járási székhely önkormányzata idén csatlakozott az Agrárminisztérium fásítási és erdősítési programjához, amelynek célja, hogy 2030-ig bezárólag hazánk területének legalább 27 százalékát tegyék ki az erdővel és a fával borított részek. Ennek keretében a tízezer lélekszámnál kisebb lakosságú települések igényelhettek telepítendő növényeket.

– Kezdeményezésemre Rétság is jelentkezett erre a programra, amit támogatott a képviselő-testület teljes tagsága, és nagy örömünkre harminc darab gömb szivarfát nyertünk a pályázaton – adott részletes tájékoztatást Bakó Mónika képviselő.  – A csemeték elhelyezésére négy pontot jelöltünk ki, a temetőt, a KRESZ-parkot, a Mindszenty-Pallavicini emlékművet, valamint a hamarosan átadandó bölcsőde udvarát. Ez utóbbi helyre elhívtuk a város óvodásait is, hogy egyrészt közreműködjenek a fák telepítésében, másfelől pedig hasznos ismeretekkel is gazdagodjanak, ezáltal érzékenyítve őket a tudatosabb környezetvédelemre.

A csütörtök délelőtti ültetés alkalmával a gyerekek nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a munkába. Mindeközben az önkormányzat munkatársai a földlabdával ellátott csemetéket beállították a pontosan kimért lyukakba, az apróságok pedig lapátot és gereblyét a kezükbe ragadva segédkeztek a tevékenységben.

forrás: NOOL 09-14

Előző cikk

Natúrparki faültetés

Következő cikk

Zöldebb otthonokért dolgoznak



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések