FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Elcsípett fatolvajok Kocsolán

A Tamási Rendőrkapitányság egyenruhásai résen voltak, időben megtalálták a Nagykónyiból ellopott fát.

Az egyik erdő- és vadgazdálkodással foglalkozó társaság képviselője tett bejelentést a rendőrségen ismeretlen tettesek ellen, akik 2023. szeptember 10-e és 15-e között több alkalommal megdézsmálták az erdészet tulajdonát képező, Nagykónyi külterületén, az erdő szélen sarangba rakva tárolt tűzifa készletet. Több alkalommal, összesen 3,5 köbméternyi méteres és kétméteres akác tűzifát vittek el, mellyel 150 000 forint kárt okoztak a társaságnak.

A kiváló személy-és helyismerettel rendelkező körzeti megbízottak széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek. Rövid időn belül azonosították a lehetséges elkövetőket. Amikor a két kocsolai férfi felkutatására indultak, egyikük házának udvarán meglátták az elkövetéskor használt teherautót és a lopott fát is. A házban lakó 52 éves férfi már elkezdte felkuglizni és hasogatni a tüzelőt, majd a végterméket a teherautó platójára dobálta.

Elszámoltatásakor még tagadta a lopást, de gyanúsítotti kihallgatása során már beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy a településen élő vejével közösen követték el a bűncselekményt, de csak egy forduló fát hoztak el.

Az eredményes felderítésnek köszönhetően az erdészet kára megtérült, a lefoglalt fát hiánytalanul visszakapta jogos tulajdonosa.

forrás: police.hu 09-22

Előző cikk

Bakonyerdő: Makkfelvásárlási felhívás

Következő cikk

Településfásítás - MosonszentmiklósStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések