FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Lebukott fatolvajok

A lopott fa feldarabolását és eladását tervezte az a két helyi barát, akik egy tatárszentgyörgyi erdőből vágtak ki 43 akácot. A dabasi rendőrök keresztülhúzták számításaikat.

Négy nappal a facsonkok 2023. január 19-ei felfedezése előtt járt az erdőben a tulajdonos. A hiányos állományt jelezte a rendőröknek. A helyszíni szemle nemcsak a fákra, hanem az oda vezető útra is kiterjedt, így találták az oda nem illő „tereptárgyat”: egy autó visszapillantó tükrének darabját. A felderítéshez nem, a bizonyításhoz azonban jelentős mértékben hozzájárult a fekete, műanyag borítás, miután a néhány óra alatt azonosított tettesek egyikének udvarán megtalálták a hozzávaló kocsit – letört visszapillantó tükörrel. A melléképületben halomban álltak a frissen metszett akácok.

A 22 éves, munkanélküli férfi és alkalmi munkákból élő, 19 éves barátja – vallomásuk szerint – kétszer is megjárta az erdőt. Nem túráztak, hanem a láncfűrésszel kivágott fákkal rámolták tele a kocsit. Tervük szerint feldarabolva akarták eladni, hogy pénzhez jussanak, a bevételen pedig osztozkodtak volna. Egyikük rávilágított a helyzetre: „ez azonban nem sikerült, mivel lebuktunk”.

A közel 200 ezer forintot érő fát lefoglalták, visszaadják tulajdonosának.

A két férfi ellen lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Dabasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.

forrás: police.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Szürke tölggyel a klímaváltozás ellen?

Következő cikk

Csaló bútorkereskedő őrizetbenStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések