FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

FABATKA = analóg kriptovaluta

Ahol ezt a logót látod, a Fabatkára kedvezményt, vagy/és ajándékot kapsz.

A Fabatka önkéntes közösségi természetvédő tevékenységek jutalmaképp keletkezik. Ezt a folyamatot hívjuk bányászatnak, amelyet a Fabatka rendszerében részt vevő civil közösségek végeznek. Az így keletkezett Fabatkát közületek és magánszemélyek is elfogadhatják, arra tetszés szerinti kedvezményt adhatnak. A Fabatka elfogadói és használói így tudják szabadon elismerni az önkéntesek közös jövőnkért végzett aktivitását.

HOGYAN LEHET FABATKÁD?

Első mód: ha te magad részt veszel a Fabatka kibányászásában. Várnak téged a Bányászközösségek. Saját kolóniát is létrehozhatsz.

Második mód: ha a már kibányászott Fabatkát elfogadod és érte szabadon választott kedvezményt adsz. Várnak téged az Elfogadóhelyek és a Fatera közösség. Te is lehetsz új elfogadóhely, vagy elfogadó személy, vagy csak érdeklődő.

A Fabatka forgatható, szabadon elfogadható. Használd!

A Fabatka átruházható, szabadon elfogadható. Használd!

A „Fabatka – forgatható kedvezményjegy” regisztrált szellemi tulajdon.

EGYÉB TUDNIVALÓK A FABATKÁRÓL:

A Fabatka kibocsátója a Hatvanezer Fa Egyesület.

A Fabatkát a környezetért végzett önkéntes tevékenységek hívták életre 2023 május 1-én Békéscsabán. A Hatvanezer Fa Egyesület irányításával 2019-2023 között létrehozott őshonos erdők, a városban és környékén ültetett és gondozott fák, számos közösségi érzékenyítő és cselekvő program adták a Fabatka alapját. Minden Fabatka mögött elvégzett, kemény teljesítmény van. Nem játékpénz.

A Fabatka nem áll korlátlanul rendelkezésre. A bányászat, vagyis a Kibocsátó által elfogadott teljesített önkéntes tevékenység határozza meg, mennyi kerül forgalomba. Ezt a SZÁMLÁLÓ mutatja, melyet Kibocsátó havonta frissít.

2023. szeptember 4-éig már 193 Fabatkát “bányásztak” ki és került “forgalomba”.
Elfogadóhelyek

Itt találod azokat a cégeket szolgáltatókat, vállalkozásokat, akik elfogadják, hogy a közösségért, a jövő természetéért végzett önkéntesség valódi érték. Nézd meg, hol vannak hozzád közeli elfogadóhelyek. Ha nem találsz ilyet, vagy nem eleget, hívd fel a kedvenc helyeid figyelmét erre a lehetőségre.

Bányászközösségek

Itt találod azokat a közösségeket, akik önkéntes munkájukkal megteremtik a Fabatkát. A Minden egyes Fabatka utólag, a természetért végzett tevékenység elismeréseként születik, egyeztetett módon. Nézd meg, hol van a hozzád legközelebbi Kolónia.

Fatera

Itt olyan csoportot találsz, ahol szabadon beszélgethetsz, érdeklődhetsz, csereberélhetsz, vállalhatsz önkéntességet vagy adhatsz illetve kérhetsz bármit a már forgalomban levő Fabatkáért. Okos ötletek, meglepő felhasználási módok, innovatív felhasználók, jöjjetek!

forrás: Hatvanezer Fa Egyesület / Fabatka

Előző cikk

Milyen újításokat hozhat az MI az asztalos szakmában?

Következő cikk

TOP 100 bútorgyártó Magyarországon 2022



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések