FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Ifjú Kócsagőr Program döntő

Az Ifjú Kócsagőr Program 2023 területi győztesei nem kisebb dologra vállalkoztak, minthogy talpraesettségükkel, szakmai ismeretükkel, tájékozódási képességükkel és ügyességükkel az egész országnak bizonyítsák, érdemesek a háromnapos döntő fődíjának elnyerésére. A megmérettetésnek a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság biztosít helyszínt 2023. szeptember 20-22. között a Fecskeház Erdei Iskolában.

Az első természetvédelmi őrnek állít emléket a tizedik alkalommal megrendezett Ifjú Kócsagőr program, melynek célja, hogy felkeltse a 18-24 éves korosztály érdeklődését a természetvédelem iránt, valamint bemutassa és népszerűsítse a gyakorlati természetvédelmi tevékenységeket.

A tét a „Tutajos és Matula Díj”, a legjobb versenyző ugyanis elnyeri a Tutajos, felkészítője pedig a Matula díjat. A nyertes páros egy 5 napos tanulmányúton vehet részt a lengyelországi Kampinos Nemzeti Parkban, a többi versenyző pedig – a rengeteg élmény mellett – értékes természetvédelmi ajándékcsomagokat kapnak.

Az országosan meghirdetett programban idén 50-en kaptak lehetőséget az aktív részvételre. Minden versenyzőt egy-egy természetvédelmi őr segített mentorként a területi döntőkre való felkészülésben. A kócsagőr-jelöltek a mentoruk mellett eltöltött kéthetes szakmai gyakorlaton betekintést kaptak a Természetvédelmi Őrszolgálat munkájába, megismerték az adott nemzeti park táji és természeti értékeit. Ezt követően területi döntők során dőlt el, kik lesznek azok, akik a Hortobágyi Nemzeti Park területein 2023. szeptember 20-22. között tartott országos döntőben megmérkőzhetnek a fődíjért és az azzal járó jutalmakért. Olyan problémákat és helyzeteket fognak szimulálni a verseny rendezői, amelyek a természetvédelmi őrök mindennapi munkájában is előfordulnak, de az elmúlt évek tapasztalatai alapján ügyességi feladatokra is számíthatnak a megmérettetés résztvevői.

A 2023. évi Ifjú Kócsagőr Program országos döntőjének záró ceremóniája, a verseny értékelése, eredmények ismertetése, Matula és Tutajos Díj átadása 2023. szeptember 22-én 12.30 órától lesz, Hortobágy-Mátán, a Fecskeház erdei iskolában. Az eseményre tisztelettel várjuk a sajtó képviselőit.

A program és az országos döntő támogatói: Agrármisztérium, Fürge Diák Iskolaszövetkezet, 30Y zenekar, Hortobágyi Nonprofit Kft., Kiskunsági Nemzeti Park Alapítvány, a hazai nemzeti park igazgatóságok.

forrás: AM Sajtóiroda

Előző cikk

A Soproni Egyetem akadémikusainak születésnapi köszöntése

Következő cikk

Pályaorientációs programsorozat



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések