FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

Szociális tűzifa – Tiszajenő

A farakást Virág József polgármester mutatja Fotó: Mészáros János

Megérkezett Tiszajenőre a szociális tűzifa. A leszállított 50 erdei köbméteren túl januárban még további tűzrevaló érkezése várható. Ezúttal nem nagy rönköket kaptak, így nem okoz gondot a lakosoknak sem a fa felaprítása.

Mostantól nem fáznak majd a Tiszajenőiek, akkor sem, ha nem telik nekik a télen fűteni valóra. Megérkezett ugyanis a településre a szociális tűzifa, amit az önkormányzat bunker mögötti területén helyeztek el. 

Virág József polgármester elmondta, ez alkalommal 50 erdei köbméter tüzelőt kaptak a NEFAG révén Pusztavacsról, további 25 köbméterhez pedig januárban jutnak hozzá. A fa nagyon jó minőségű, száraz akác, külön előny, hogy nem vastag fatörzsek, így nem ad plusz munkát számukra, hogy felaprítsák azoknak az időseknek, akik ilyen munkával maguk már nem boldogulnak. A halomba rakott fákat fekete jelzéssel is ellátták, ezzel is elősegítve, nehogy illetéktelenek hordjanak el belőle. 

A lakosok október 20-ig nyújthatják be igényüket a szociális tüzelőre.

forrás: SZOLJON

Előző cikk

Erdész szakszemélyzeti képzés – november 10.

Következő cikk

Trófeaszemle - SEFAGStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések