FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Településfásítás – Tarján

Újabb 30 sorfával gyarapodott az idén Tarján. Az Agrárminisztérium Településfásítási Programjának keretében juharok, hársak és szivarfák gazdagítják a tarjáni aktívpark és a focipálya környezetét.

A fákat Erős Gábor országgyűlési képviselő, Klinger Tamás polgármester és a Tarjáni Német Nemzetiségi Általános Iskola diákjai ültették el az Országos Erdészeti Egyesület Vértesi Helyi Csoportjának tagjai és a Vérteserdő Zrt. kollégáinak segítő közreműködése mellett.

A Nemzeti Biodiverzitás és Génmegőrzési Program keretében az országfásítási programon felül idén még további 30 gyümölcsfát is elültettek már a tarjániak, akik rendszeresen ápolják, karbantartják, öntözik a most és a korábban telepített fákat is.

Idén a Településfásítási Programban összesen 13 fafajból 10 ezer sorfa áll rendelkezésre az ültetésekhez. Az őszi ültetési időszakban összesen 8.000 sorfát ültetnek el 345, a pályázaton nyertes településen.

forrás: Vérteserdő Zrt.

Előző cikk

Hazai nemzeti parkok munkája túlmutat a természetmegőrzésen

Következő cikk

Rogyadozó bútorpiac EurópábanStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések