FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Településfásítás – Hosszúpereszteg

Fotók: Szendi Péter

Az Agrárminisztérium országfásítási programja támogatásával tizenegy fát ültetett el a Tűzoltó Múzeum parkjában a Hosszúperesztegi Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Ez már a harmadik ilyen jellegű akció volt a településen. A szombati eseményen elismerések átadására is sor került, ezeket azok kapták, akik sokat tettek a község zöldítéséért.

Németh Eszter, a Hosszúperesztegi Önkéntes Tűzoltó Egyesület aktív tagja, rendezvényszervezője lapunk érdeklődésére elmondta: ezúttal tizenegy fát kaptak az Agrárminisztérium országfásítási programja keretében. Hat magas kőrist, két amerikai hársat, egy ezüst hársat, egy korai juhart és egy hegyi juhart ültettek el, hogy újabb fákkal gyarapítsák a települést. Az egyesület korábban három helyszínen végzett fásítást, tizenöt fehér eperfát ültetett a Tűzoltó Múzeum Parkjába, négy szilfát az óvoda udvarára és tizenegy gömbszivar fát a kerékpárút mellé, a nyolcas főút környékére.

-A megkezdett munka folytatása mellett célunk a közösségépítés, hiszen önkéntes tűzoltó egyesületünk csak a közösség erejére alapozhat. Kiemelt feladunk, hogy jövő-orientáltan gondolkodjunk az egyesületet, illetve a települést illetően is – mondta Németh Eszter, majd arról is beszélt, hogy a parkosítással szeretnék elérni, hogy a Tűzoltó Múzeum és környéke turisztikai látványosság legyen, ahol meg lehet piheni, fel lehet töltődni. A múzeum Hosszúpereszteg egyik ikonikus házában, a Mázsaházban kapott helyet, ahol a felújítások után korhű környezetben mutatják be a tűzoltók munkájának múltját és jelenét.  A múzeumban helyet kapott egy régi időket szolgáló ZUK tűzoltó autó és szekér, emellett tömlők, védőruhák, sisakok, okiratok és egyéb ereklyék is megtekinthetők.

A szombati eseményen Farkas Margit, Hosszúpereszteg polgármestere is méltatta az önkéntes tűzoltók munkáját, majd elismerések átadására került sor. Dénes Károly erdész, valamint Baráth András, Marton Tamás és Hosszú Zoltán helyi önkéntes tűzoltók munkáját ismerték el, akik mindannyian sokat tettek Hosszúpereszteg zöldítéséért. Iván Balázs nem tudott jelen lenni a rendezvényen, ő az elismerést későbbi időpontban veszi át. A legszebb kerttulajdonos címet és a vele járó ajándékcsomagot Góczánné Dienes Alexandra kapta. Az eseményt megtisztelte jelenlétével a Szombathelyi Erdészeti Zrt. két munkatársa, Török Imre és Nemes Piroska is.

forrás: VAOL

Előző cikk

EU Ökocímke és a zöldre festés

Következő cikk

Faültetés a Józsai Szüreti Napon



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések