FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Felhívás emlékfák ültetésére!

A CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület az LC Packaging TPI Kft támogatásával 2023 őszén újra faültetési akciót kezdeményez annak érdekében, hogy a szegedi elballagó évfolyamok ne héliumos lufik eregetésével hagyjanak örök emléket maguk után.

Kedves osztályfőnökök, csoportvezetők, intézményvezetők, szülők!

A jelentkező osztályok vagy óvodai csoportok számára egy-egy előnevelt, őshonos facsemetét biztosítunk, amelyet idén ősszel elültethetnek a saját intézményi területen, vagy közös egyeztetést követően kijelölt területen, tavasszal ballagásukkor pedig emlék táblácskát helyezhetnek el mellé. Amennyiben kéri, az intézmény részére az emléktáblák elkészítéséhez meg tudjuk adni a tavalyi programban is közreműködő Silion Kft elérhetőségeit.

Választható fafajok, az azokat biztosító Szentesi Díszfaiskola kínálatából:

– éger

– nagylevelű hárs

– magas kőris

– közönséges platán

– korai juhar

– kocsányos tölgy

Az igénylést 2023. november 6-ig lehet leadni, az igényeket azonban csak a készlet elfogyásáig tudjuk kielégíteni; mivel a fafajok korlátozott darabszámban állnak rendelkezésre, így érdemes minél gyorsabban beküldeni a megrendelést. Ballagó osztályonként, csoportonként 1 db facsemete igénylése lehetséges, a megrendelést intézményenként összesítve kérjük leadni.

A facsemetékért jelentkezéskor kérjük megadni: 1. az intézmény neve; 2. a megbízott személy neve, elérhetőségei (telefon, e-mail); 3. a ballagó osztály/csoport megnevezése; 4. a tervezett átvétel napja; 5. a kiültetés tervezett ideje a napon belül, és pontos helyszíne.

A kiválasztott fákat az intézmény megbízottja 2023. november 16-17-án (csütörtök-péntek) tudja átvenni a kiszállításban közreműködő LC Packaging TPI Kft munkatársaitól, akik előre egyeztetett módon részt vesznek a csemeték telepítésében is. A kiültetést így az átvétel napjára kérjük időzíteni.

A csemetékért cserébe részletes fotódokumentációt kérünk!

További információk: 62-424392 vagy 20-3289433

Az igényléseket a csemete@csemete.com e-mail címre kérjük írásban beküldeni!

Üdvözlettel:

Bojtos Ferenc
forrás: CSEMETE Egyesület

Előző cikk

Klímaváltozás és a Mecsek

Következő cikk

Európa Amazonasának újjáélesztése



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések