FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Faültetések a tiszta levegőért

Hatvan darab fenyőcsemetét kapott ajándékba a mátranováki Asztma-LÉT Egyesület egy salgótarjáni kertészettől. A tűlevelűket civil szervezeteknek, óvodáknak, iskoláknak, idős otthonoknak ajánlotta fel a szervezet.

– Az asztmával és más tüdőbetegséggel küzdők számára hatványozottan fontos a tiszta levegő. Ezért a faültetés népszerűsítése és támogatása magától értetődő feladat számunkra, amit egyesületünk alapszabályába is belefoglaltuk – tájékoztatott Licskóné Balogh Sarolta, az egyesület elnöke. – Természetesen környezetünk megóvása is fontos szempont volt, amikor megkerestem a salgótarjáni kertészetet. Annak vezetősége igent mondott a kérésre, és hatvan darab fenyőcsemetetét adományoztak számunkra. 

Mint mondta: a fákat Nógrád megyei civil szervezeteknek, időskorúak otthonának, bölcsődéknek, óvodáknak, iskoláknak és közintézményeknek ajánlották fel. A csemeték jelentős része már elkelt, de néhányat még el lehet vinni az egyesület mátranováki székhelyéről. A fenyőkből jutott Bátonyterenyére, Etesre, Pásztóra, Mátranovákra és Mátraszelére is. 

forrás: NOOL

Előző cikk

Életfa program - Szokolya

Következő cikk

Településfásítás - Torony



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések