FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Faültetések Nagyváradon

Elkezdték ültetni a fákat Nagyváradon az Emanuil Gojdu téren, ott, ahol a közúti aluljárók épülnek. A polgármesteri hivatal beszámolója szerint a munkások ezekben a napokban harminchat fát ültetnek el, ezek között van japán cseresznye, japán alma, feketefenyő, tölgy, hársfa, ámbrafa, nyírfa, madárberkenye és vérszilvafa.

A terület öntözőrendszere 90 százalékban már elkészült, a szivattyúállomás telepítése jövő héten fejeződik be. Addig is elegyengetik és füvesítik a felszínt. Ha az időjárás engedi, akkor ezek a munkálatok már a következő napokban befejeződnek, írja a polgármesteri hivatal közleménye, mely beszámol a park and ride típusú épülő parkoló helyszínén végzett munkálatokról is. Az ott létesülő mélygarázs fölött is megkezdődött a faültetés az ortodox katedrális körüli területen.

Az itteni tereprendezés a kőburkolat lehelyezése mellett utcabútorokat (padok, pergolák, lámpaoszlopok) kihelyezését, valamint faültetést is magában foglal. Összesen 63 fát, 638 cserjét és 225 toboztermő növényből álló sövényt ültetnek el, amelyek a gyalogos útvonalakat fogják elválasztani, továbbá 196 kúszónövényt, melyeket a pergolákra futtatnak fel, illetve lesz még 2825 évelő növény is.

forrás: ERDON.ro 11-02

Előző cikk

Lendületet kapnak az erdőrezervátum kutatások

Következő cikk

Szociális tűzifa - Paks



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések