FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

Pilisi Bioszféra Rezervátum

November 3-án a bioszféra-rezervátumok nemzetközi napja alkalmából a Fórum a Pilisi Bioszféráért címmel tartott rendezvényen a Pilisi Bioszféra Rezervátum Tanácsadó Testületének tagjává választották Fülöp Zsoltot, Szentendre polgármesterét. Az eseményen az UNESCO Man and Biosphere (MAB) program részeként létrehozott Pilisi Bioszféra-rezervátummal kapcsolatos kérdéseket beszélték meg.

A Pilisborosjenői Faluházban tartott eseményen beszédet mondott Tömöri Balázs Pilisborosjenő polgármestere, Füri András, a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatója és dr. Csépányi Péter, a Pilisi Parkerdő ZRT. vezérigazgató-helyettese. A térség országgyűlési képviselője, Dr. Vitályos Eszter egyéb elfoglaltsága miatt nem vett részt az rendezvényen.

A Pilisi Bioszféra Rezervátum Tanácsadó Testületének tagjai közé minden évben más polgármestert választanak egy év időtartamra. 2024-ben – a pilisborosjenői polgármestert váltva – Fülöp Zsolt tölti be a  posztot.

A Pilisi bioszféra-rezervátum Tanácsadó Testület új tagjai: Fülöp Zsolt, Szentendre polgármesterét, Horcsák Mónika, a Dunakanyar Kultúrtáj és Környezetvédelmi Egyesület elnöke és Berki Zoltán, a Cartographia turistakalauzok szerkesztője

A résztvevők előadást hallhattak Pilisborosjenő természeti kincseiről, a Sátorkőpusztai-barlang értékeiről és aktív védelméről, az integrált erdőgazdálkodásról, illetve beszámolót kaptak a a Pilisi Bioszféra Rezervátum látogatottságáról és 2023. évi tevékenységéről.

forrás: Szentendre.hu

Előző cikk

Gyászhír - Kovács Jenő [65]

Következő cikk

Karácsonyfa-szezonra készülveStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések