FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdők Nemzetközi Napja

Az ENSZ Közgyűlése 2012-ben március 21-ét az erdők nemzetközi napjává nyilvánította. A nap az erdők minden típusának fontosságát ünnepli és hívja fel a figyelmet rá.

Az erdők nemzetközi napján minden egyes országot arra ösztönöznek, hogy helyi, nemzeti és nemzetközi erőfeszítéseket tegyenek az erdőkkel és fákkal kapcsolatos tevékenységek, például faültetési kampányok szervezésére.

Az erdők nemzetközi napjának témáját az erdőkkel foglalkozó együttműködési partnerség választja ki.

A 2024. évi téma az erdők és az innováció.

Az erdő hívása

Az UNESCO Courier utolsó száma az erdőkről szól. Az érdeklődő témák között szerepel az erdők eltűnése, az őserdőirtás megakadályozása a Kongó-medencében, a fák közötti tanulás előnyei a skandináv országokban, valamint az őslakos népek szerepe az erdővédelemben.

Tudtad?

Egy új tanulmány szerint (melyet 27 afrikai ország 43 000 háztartásában gyűjtött adatok alapján készítettek) az erdőkben élő gyermekek étrendjének változatossága legalább 25%-kal magasabb volt, mint a nem erdőkben élő gyermekeké.
A gyógyászati célokra használt növényfajok száma elérheti az 50 000-et.
Számos tanulmány bizonyította, hogy az erdei környezetben tett látogatás csökkenti a vérnyomást és a pulzusszámot, valamint csökkenti a kortizolszintet.
A világ évente 10 millió hektár erdőt veszít el az erdőirtás miatt - ez körülbelül Izland területének felel meg -, a rovarok pedig évente mintegy 35 millió hektárnyi erdőt károsítanak.

Erdők az emberi egészségért és jólétért

Fedezze fel az erdők és az emberi egészség számos kapcsolatát, és olvassa el az erdők és az emberi egészség közötti kapcsolatokat elősegítő környezet megteremtésére vonatkozó ajánlásokat. Ha szeretné, hozzáférhet a dokumentum összefoglalójához.

forrás: FAO.org

Előző cikk

Sikeres erdő- és tájfelújítás

Következő cikk

Osztrák állami erdő mérleg 2023.



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések