FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdő a Nemzetért pályázat indult

Anglia: A nyilvánosságot arra kérik, hogy javasoljon helyi területeket, amelyek az “Erdő a nemzetért” címet (Forest for the Nation) kaphatják – a győztes jelölésért több millió fontot lehet elnyerni. Azok a szervezetek, amelyek meggyőzően mesélnek arról, hogy az új erdőterületek miként lesznek a közösségek hasznára, de egyben országos hatással is bírnak, akár 10 millió fontot is nyerhetnek a projekt finanszírozására.

A pályázatok között szerepelhetnek olyanok, amelyek “valódi innovációt mutatnak be az erdő- és fásítás, valamint a faültetés más formái terén”, átalakító hatást gyakorolnak a természet helyreállítására a térségben, vagy növelik a közösség elkötelezettségét az erdők iránt.

Rebecca Pow erdészeti miniszter elmondta: “Befektetünk közösségeinkbe, és az új “Erdőt a nemzetért” program nem csupán a faültetést fogja ösztönözni a helyi területeken, hanem maradandó örökséget is létrehoz, és a jövő nemzedékek javát fogja szolgálni.

“A több fa több zöld munkahelyet, több vadon élő állatot, több természetmegújítást és több faanyagot jelent. Mindez pozitív hatással lesz a helyi emberekre és közösségeikre, lehetővé téve egy fenntarthatóbb jövőt.”

A versenyt az eredeti Nemzeti Erdő sikere inspirálta, amely Midlands egy nagy területét ipari tájból egy virágzó, 200 négyzetmérföldes, élővilágban gazdag erdős tájjá alakította át.

Sir William Worsley, az Erdészeti Bizottság elnöke elmondta: “Az új Nemzeti Erdő javítani fogja a természethez való hozzáférést, és több embert fog összekötni a vidékkel, hogy fokozza az egészséget és a jólétet.”

A pályázat 1. szakasza 2024 márciusában zárul, a sikeres pályázók pedig a 2. szakaszba jutnak, ahol a Nemzeti Erdőgazdaság közvetlenül támogatja őket a részletes javaslatok kidolgozásában. A nyertes projekt mentorálást is kap a Nemzeti Erdőgazdaságtól, amely megosztja a több mint 30 éves, országos hatású erdőterületen szerzett tapasztalatait és legjobb gyakorlatait.

A National Forest Company eddig 9 millió fát ültetett, és az ország egyik legambiciózusabb és legötletesebb felújítási projektjének létrehozásáért elismert.

John Everitt, a National Forest Company vezérigazgatója elmondta: “Ez a verseny platformot biztosít az új projektek számára, hogy táji léptékben találkozzanak, és valódi ambíciót és innovációt mutassanak be az erdők létrehozása, a hozzáférés és a biológiai sokféleség terén”.

A nyertes pályázatot valószínűleg ez év őszén jelentik be.

További információkért és a pályázat benyújtásának módjáról a kormány honlapján tájékozódhatnak.

szerk/ford: Tóth János, forrás: ForestryJournal

Előző cikk

Turistajelzések felújítása

Következő cikk

Márciusban indulnak a kisvonatokStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések