FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdők Nemzetközi Napja fotópályázat

Hogyan néz ki az erdei innováció a közeledben? Segíts nekünk megmutatni, hogy az innovatív cselekvés, technológia és tudás hogyan segít az erdők védelmében és az általuk nyújtott előnyök növelésében! Vegyél részt az Erdők Nemzetközi Napja 2024 fotópályázaton!

Az erdők számos előnyt és megoldást kínálnak, többek között ökoszisztéma-szolgáltatásokat, biológiai sokféleséget, éghajlatvédelmi intézkedéseket, megélhetést, menedéket, élelmiszert, rostot és tüzelőanyagot. Az erdőirtás, az éghajlatváltozás, a környezetszennyezés, az erdőtüzek és a kártevők mégis veszélyeztetik őket.

Az idei március 21-i Erdők Nemzetközi Napja és az idei Erdők és innováció témája alkalmából keressük a legjobb, az innováció különböző típusait bemutató fotókat:

-> új technológiák - például drónok vagy más digitális eszközök, amelyek segítenek az illegális fakitermelés ellenőrzésében.
-> a fenntartható faanyag új felhasználási módjai, például a fából készült hitelkártyák, felhőkarcolók vagy italos palackok.
-> egy úttörő politika vagy projekt eredményeit, vagy az őslakosok tudásának újfajta felhasználási módját. 

A március 21-én kihirdetni tervezett öt győztes képet a FAO közösségi média csatornáin is közzétesszük, és egy fotókiállítás keretében a FAO római központjában is megtekinthetőek lesznek.

A nyerteseknek FAO-logóval ellátott termékeket is küldünk, többek között egy FAO-vizes palackot, hátizsákot és egy poharat!

A pályázat beadási határideje: 2024. március 7., 12:00 CET.

A pályázatokat az eredetiség, a témához való kapcsolódás, a művészi érték és a fotó kommunikációs potenciálja alapján bírálják el.

Hogyan lehet nevezni?

A versenyre való nevezéshez csak ezt a három lépést kell követnie:

1) Készíts fényképet egy olyan inspiráló erdészeti vagy erdészeti innovációról, amely támogatja az erdők ökoszisztéma-szolgáltatásait, a biológiai sokféleséget, az éghajlatváltozás elleni fellépést, a megélhetést, a menedéket, az élelmiszert, a rostot és a tüzelőanyagot.
2) Töltsd ki az online nevezési űrlapot, és magyarázd el, hogy az általad kiválasztott innováció mit segít elérni.
3) Oszd meg online a Nemzetközi Erdők Napja hashtag használatával: #ForestDay

Nevezz be a versenyre most! Küldd el fényképedet!

A feltételeket itt találod. Felhívjuk a 18 év alatti résztvevők figyelmét, hogy a szülő vagy a törvényes gyám beleegyezése szükséges. A szülőnek vagy a törvényes gyámnak alá kell írnia a Subject Release Form-ot, és el kell küldenie a IDF@fao.org e-mail címre.

szerk/ford: Tóth János, forrás: FAO

Előző cikk

Tavaszváró programok a Budakeszi Vadasparkban

Következő cikk

Lombkorona-ház és sétány épült Nagykörűben



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések