FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

NYÍRERDŐ Nap és tanösvénytúra a Sóstói-erdőben

Számos programmal kapcsolódott a XXVI. Erdők Hetéhez a NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészete és a Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola. Már tizennegyedik alkalommal rendezték meg a NYÍRERDŐ Napot a szabolcsi megyeszékhelyen.

Október első szombatján, a Sóstói-erdőben, az erdei tornapályánál számos program várta a városlakókat: futóversenyen indulhattak, erdészeti és vadászati bemutatókon vehettek részt, ismerkedhettek a madarakkal, természet és környezetvédelemmel, kézműves mesterségekkel és a bátrabbak rönkhajító versenyen is indulhattak. Az időjárás nem fogadta kegyeibe a résztvevőket: a mintegy négyszáz nevező gyakorlatilag esőben teljesítette az erdei futóverseny távját. A legtöbb tanulót indító oktatási intézmény, a Petőfi Sándor Általános Iskola 100.000 forintos fásítási ajándékot kapott. A tombolán kisorsolt 10 mázsa tűzifát pedig egy Vargabokorban, tanyán élő család legfiatalabb tagja nyerte, aki az ovis futáson állt rajthoz. 

Ismét lebonyolították a „Fedezd fel az erdőt az erdészekkel!” elnevezésű programot is. A Sóstói-erdőben két nap alatt csaknem 800 gyerek, valamint 100-nál is több kísérő ismerkedett az erdészek tevékenységével. A csoportok egy tanösvény jellegű túrán, öt állomáson tudtak meg érdekességeket az erdő élővilágáról, az ott folyó erdészeti munkákról. Különösen nagy sikert aratott az, az állomás, ahol egy erdész irányításával makkot ültettek az óvodások és a tanulók.

forrás: Nyírerdő Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

FATUDAKOZÓ – céghírek, ajánlatok

Következő cikk

Nagyerdő Hete a Debreceni Erdészetnél



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések