FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Hazai turizmus szárnyalása

Tavaly nemcsak a 2022-es év eredményeit szárnyalta túl a magyar turizmus, de elérte, sőt olykor meg is haladta a 2019-es rekordév számait is – ismertette az előzetes adatok alapján tartott évértékelő sajtótájékoztatón Guller Zoltán a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) igazgatósági elnöke csütörtökön Budapesten.

Kiemelte: tavaly csaknem 16 millió turista több mint 41 millió vendégéjszakát töltött Magyarországon, a szálláshelyek és a vendéglátás bevételei pedig kétszámjegyű, infláció feletti mértékben nőttek. A magyar szálláshely-szolgáltatók 2022-höz képest 1 millió 300 ezerrel több vendégéjszakát regisztráltak, ami azért rendkívüli eredmény, mert a számítások szerint a nemzetközi konfliktusok egymillióval csökkentették a vendégéjszakák számát – mutatott rá.


Útra keltek a családok a téli szünetben

Pezsgő hangulatban töltötték az ünnepi időszakot a hazai szálláshelyek! A kedvenc úti célok toplistáján Budapest után a Balaton, valamint a Mátra-Bükk térsége szerepelt december 22. és január 7. között. Nézzük meg, mit is jelent a megnövekedett utazókedv a számok tükrében!

A 2022-es év azonos időszakához képest, tavaly:

-> 6%-kal többen indultak útnak a téli szünetben, vagyis 622 ezer vendég közel 1,6 millió éjszakára foglalt szállást országszerte.

-> A külföldi vendégéjszakák száma 11%-kal nőtt, összesen 43 ezer fővel érkeztek többen az országhatáron túlról.

-> A szálláshelyeken közel 10%-kal több bevétel realizálódott, a vendéglátó üzletek bevétele pedig 18%-kal nőtt.

Végezetül pedig hoztunk egy érdekességet is: leggyakrabban párban utaztak a vendégek, több mint 160 ezer 2 fős foglalás valósult meg.

forrás: MTI / MTÜ

Előző cikk

Modern tudomány az erdőkben

Következő cikk

Zöld marketingüzenetek GVH vizsgálata



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések