FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Védőfás park Hetényegyházán

150 darab facsemete, lelkes, a környezetért, jövőért és Hetényegyházáért tenni akaró önkéntes csapat, és egy eddig nem túl sok figyelmet kapó terület! Mi történik, ha ez a három feltétel összeadódik, és megfelelő szakértelemmel is meg van fűszerezve? Egy új védőfás park születik a kietlen tér helyén, ahol gyermekeink, unokáink a fák nyújtotta árnyékot és oxigéndús levegőt élvezve emlékezhetnek meg azokról az emberekről, akik szabadidejükben megteremtették nekik ezt a kellemes környezetet.

Új kapcsolatok születnek. Egymáshoz közel élő emberek, akik a hétköznapi rohanásban talán még nem is találkoztak, megismerik egymást, a közösségi munka öröme összehozza őket, és talán életre szóló barátságok is kialakulhatnak.

Ez történt március 9-én Hetényegyházán, ahol a Hetényegyházi Városrész Szépítő Egyesület csatlakozva a Városi Klímavédelmi Védőfásítási Projekthez a Paprika és a Tulipán utca sarkán  150 darab facsemetét ültetett el. A projektet a Kecskemét Megye Jogú Város támogatta facsemetékkel, az előkészületeket Dr. Papp Zoltán önkormányzati képviselő koordinálta, a gödröket a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. ásta ki. A tervezést Szabó Lajos erdőmérnök Győri András főkertésszel együtt végezte.

Az önkénteseket Szabó Lajos erdőmérnök a város erdészeti szakirányítója és Süli Csontos Ottó a Hetényegyházi Városrész Szépítő Egyesület elnöke köszöntötte, a megjelent hölgyeket pedig, nőnap alkalmából virággal ajándékozták meg. Szabó Lajos rövid előadást tartott a fásításról, mely után az első csemetét a csapat közösen ültette el. Az oktatás után képzetten vetették bele a munkába magukat kicsik-nagyok, idősek-fiatalok, a nap folyamán mintegy negyven fő járult hozzá egy újabb, fás zöldterület létrehozásához. Aki megéhezett, zsíros kenyérrel, pogácsával csillapíthatta éhségét, melyet forró teával öblíthetett le.

forrás: hiros.hu

Előző cikk

32 fát ültettek az eddig teljesen kopár Lujza utcába

Következő cikk

Németország: Ismét gyorsabb a pellet árának csökkenése



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések