FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Faipari Szakmai Nap

A hagyományos Faipari Szakmai Napot március 22-én, pénteken rendezték meg a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Deák Ferenc Technikumában, tájékoztatta lapunkat Mozsdényi Attila, a gyakorlati oktatást koordináló igazgató-helyettes.

A meghívott előadók színvonalas bemutatóikkal és előadásukkal segítették tanulókat abban, hogy a szakmai oktatás tananyagai mellett betekintést nyerhessenek a legkorszerűbb alapanyagok és technológiák használatába. Az előadásokon 70 fő asztalos és faipari technikus tanuló, valamint a szakmai oktatók vettek részt.

A bemutatókra elfogadta a középiskola meghívását a Gordius Lignum Kft., a képviselője Lőrinczy Zsolt fa-javítási technikákról beszélt, a MLS-PEZA Kft., Pannon Falap-Lemez Kft. nevében pedig Agg Péter a falapok fajtái, csiszolásuk, felületkezelésük témakörben tartott tájékoztatót a tanulóknak. 

Fa javítási technikák bemutatása / Forrás: ZSzC Deák Ferenc Technikuma

A G-U Magyarország Kft.-től Angyaláti Ákos érkezett, ő “a bukó-nyíló ablak felvasalása, működtetése” témát választotta, de szólt a többpontos ajtózárak, különleges bejárati ajtó zár megoldásokról. A Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatóságától Horváth Imre fa- és bútor restaurátorművész ízelítőt adott a múzeumi bútorrestaurálásból, míg a KAMEX Group Kft. munkatársa, Panácz György műszaki tanácsadó a tolóajtók beltéri és bútorajtóként való felhasználásának lehetőségeit ismertette.

forrás: ZAOL

Előző cikk

Bútorgyári tűz Boksánbányán

Következő cikk

Erdőgazdák európai szervezetei az EUDR halasztását kérik



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések