FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Faültetés a Budakeszi Vadasparkban

A Provident Pénzügyi Zrt. önkéntesei és az FTC futballistái közös erővel zöldítettek.

Fa- és cserjeültetésben vettek részt a Provident munkatársai, valamint az FTC futballistái és az U10-es utánpótlás csapat tagjai, hozzájárulva ezzel a Budakeszi Vadaspark növényállományának gyarapodásához.

Mindez pedig a Provident Pénzügyi Zrt. fenntarthatóságról szóló ProviGreen program kapcsán valósulhatott meg, amelynek keretében a társaság az éves papírfelhasználását faültetéssel is igyekszik ellensúlyozni.

A Provident Pénzügyi Zrt. évente több fenntarthatósági kezdeményezést szervez munkavállalóinak. Az éves faültetés, amelyet a társaság immár harmadik éve tart meg, kiemelkedik ezek közül.

A ProviGreen program nem csupán egy kezdeményezés, hanem egy elköteleződés, hogy minden választásunkat a fenntarthatóság és a környezettudatosság irányába tereljük. A Budakeszi Vadaspark növényállományának gyarapítása csak egy példa arra, hogy milyen hatással lehetünk környezetünkre, ha összefogunk és cselekszünk. Nagy öröm számunkra, hogy ebben új vezérigazgatónk, Boczán Viktor is mellénk állt, és ő ültette el az első fát. Vállalatként elkötelezettek vagyunk amellett, hogy minden apró lépésünkkel egy élhetőbb jövő felé haladjunk

– fogalmazott Horváth Attila, a Provident Pénzügyi Zrt. gazdasági igazgatója és a ProviGreen program alapítója.

A Providenthez hasonlóan az FTC  is nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre, és büszkén vállal szerepet a zöld kezdeményezések támogatásában. Az eseményen részt vett a korábbi Fradi legenda, Lipcsei Péter is, aki jelenleg a Fradi fiókcsapatának, a Soroksár SC-nek vezetőedzőjeként tevékenykedik.

Ahogy a pályán összefogva küzdünk, úgy ültetünk fákat is: csapatként, közösen építjük a jövőt. Minden faültetés egy újabb gól a környezetünknek, és mi, sportolók és szurkolók egyaránt büszkén vállaljuk ezt a felelősséget

– mondta Lipcsei Péter, a Soroksár SC vezetőedzője.

A faültetésbe aktívan bekapcsolódott néhány FTC játékos is, köztük Botka Endre és Varga Barnabás, valamint Dibusz Dénes, aki gyermekeivel érkezett, és elmondta, hogy különösen fontos számára a környezetvédelem.

A játékosok különösen fontosnak tartják a környezetvédelmi kezdeményezéseket, hogy a jövő generációi számára élhető környezetet teremtsenek.

Rajtuk kívül a Provident mintegy 40 munkavállalója és az FTC utánpótlás csapatának 25 futballistája  vett részt a faültetésben, hangsúlyozva ezzel az együttműködés és a közös felelősség fontosságát a fenntarthatóság terén.

forrás: novekedes.hu

Előző cikk

Településfásítás - Bakonybánk

Következő cikk

Gyümölcsös erdei utakStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések