FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Szociális partnerek kapacitásfejlesztése

Csaknem 8 milliárd forint uniós forrás támogatja a szociális partnerek kapacitásfejlesztését a GINOP Plusz 3.2.3-24 projekt pályázati felhívásának köszönhetően, amelynek célja, hogy elősegítse a hatékonyabb érdekképviseleti tevékenység ellátását – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A pályázatban vissza nem térítendő forrásként, önerő nélkül juthatnak támogatáshoz a hazai szociális partnerek. Pályázat benyújtására önállóan, vagy konzorciumi keretek között a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma és az Ágazati párbeszéd bizottságok tagjai, valamint munkahelyi munkáltatói és munkavállalói érdekképviseletek számára nyílik lehetőség.

A pályázható összeg 15-500 millió forintig, szervezeti szinttől függően, az új munkahelyekhez és képzésekhez arányosítva igényelhető. Új munkavállaló alkalmazása, belföldi képzéseken való részvétel, nem képzési célú szakmai rendezvények finanszírozása, tanulmányutakon való részvétel, nemzetközi tagdíjak befizetése támogatható. A szociális partnerek a rendelkezésre álló kapacitásaik fejlesztésével növelni tudják képviseleti erejüket, így a jövőben hatékonyabban tudnak részt venni a szakpolitikák kialakításában és végrehajtásában.

A felhívással a kormányzat tág mozgásteret biztosít a pályázóknak a támogatás felhasználására, ami figyelembe veszi az eltérő szervezeti sajátosságokat és igazodik az egyedi igényekhez. A részletes információk már elérhetők a kormányzat hivatalos pályázati portálján.

forrás: Nemzetgazdasági Minisztérium

Előző cikk

Éledő Gemenc

Következő cikk

Erdőtelepítési globális toplista



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések