FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Digitális fakereskedelmi platform

balról: Marius Gröschner (COO), Marc Claas (CTO) és Gustav Gaß (CEO) timber worXs. Photo: timber worXs.

Az Initiative Furnier + Natur (IFN) e.V. új tagot üdvözöl a furnériparban tevékenykedő 31 vállalatot tömörítő szervezet soraiban: a frankfurti székhelyű IT-specialista timber worXs egy új típusú online platformmal erősíti az IFN családot, amelynek célja, hogy jelentősen megkönnyítse az alapanyag (nyersfa) kereskedelmet a beszállítók és a vevők között.

A vállalatot a szintén frankfurti székhelyű worXs group GmbH alapította. A vállalat az üzleti folyamatok digitalizálására és optimalizálására specializálódott.

“A gazdaság minden ágazatából érkező független vállalkozók csapataként informatikai tapasztalatainkat a nyersfa-kereskedelem további fejlesztésére és egyszerűsítésére kívánjuk felhasználni. Ennek érdekében olyan online platformot kínálunk, amely nagyfokú átláthatóságot, egyszerű működést, következetes és egységes feldolgozást, valamint maximális biztonságot és garanciát biztosít a lemezipari rönkök szállítói és vásárlói számára” – magyarázza a timber worXs alapítója és vezérigazgatója, Gustav R. Gaß. Cége innovatív technológiát alkalmaz, amely felhőalapú ellenőrzési folyamatokkal működik.

“Konkrétan ez így működik: a furnérrönköt az eladó az erdőben rögzíti a timber worXs alkalmazásban, és automatikusan digitálisan optimalizálja a további folyamatot. Az adatokat ellenőrzik, majd minden további nélkül elérhetővé teszik az árveréseken. A potenciális vevők mostantól egyénileg választhatnak a különböző ajánlatok közül, majd automatizált vásárlási tranzakciókat hajthatnak végre” – mondja Gaß, majd folytatja: “Az ezt követő adásvételi szerződés szintén digitális, és többé nem igényel szerződéses munkát. Végül vállalatunk jóváhagyhatja a szállítást és ellenőrizheti a megfelelőséget. Az alkalmazás használatának díja csak akkor merül fel, ha a vevő és az eladó között valóban létrejön egy tranzakció.”

A cél a fenntartható, átlátható és hatékony energiafogyasztású jövőhöz való hozzájárulás, amely minden szabályozási követelménynek megfelel.

Gustav R. Gaß

Ursula Geismann, az IFN ügyvezető igazgatója és trendszakértője várakozással tekint a jövőbeli együttműködés elé. “A szabványosított, tisztességes és biztonságos kereskedelmi folyamat bizalmat teremt az eladók és a vevők számára. Az egyre gyorsuló gazdaság és a túlzott bürokrácia idején a digitális gyorsulás és az üzleti folyamatok egyszerűsítése irányába történő további fejlődés csak jót tehet az iparágunknak. Ez átláthatóságot és biztonságot teremt a jövőre nézve” – zárja Geismann. IFN/DS

Furnér + Természet Szövetség (IFN)
Az Initiative Furnier + Natur (IFN) e.V.-t 1996-ban alapította a német furnéripar és partnerei. Ma már a furnéripar, a kereskedelem és a furnérfeldolgozó ipar európai vállalatai, valamint a faipari szakmai szövetségek támogatják. Az egyesület célja a furnér, mint természetes, sokoldalú anyag népszerűsítése.

szerk/ford: Tóth János, forrás: IFN

Előző cikk

Vasúti talpfa-rakás gyulladt ki

Következő cikk

Németország tűzifa piaca



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések