FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Nemzeti Parkok Hete – péntektől

Kenutúrák, bölényszafari, lápréti barangolás, sólyom- és sasles, népi játszóház, ingyenes és kedvezményes belépési lehetőségek, valamint tárlatvezetés, természetismereti foglalkozások, interaktív vízvizsgálat és gyereknapi programok várják  idén is az érdeklődőket a Magyar Nemzeti Parkok Hete programsorozatában, május 17-26 között, országszerte. A program nyitórendezvénye Pünkösd hétvégéjén a városligeti Vajdahunyadvárban lesz.

Bár a hazai 10 nemzeti park igazgatóság egész évben tartalmas, izgalmas és természeti élményekben gazdag programkínálattal várja az érdeklődőket, egyszer egy évben – idén 2024 májusában – a Magyar Nemzeti Parkok Hete nyitórendezvényén egy helyen, egy időben gyűlik össze mindez az esszencia. Ezen a hétvégén a Vajdahunyad sétányon találkozhatunk mind a 10 nemzeti park igazgatósággal, ezt követően pedig országszerte várják a látogatókat a szakvezetéses túrák a tanösvényeken, barlangokban, kenukban és a tárlatvezetések a látogatóközpontokban.

A nemzeti parkok látogatottsága évről évre növekszik. Sikernek könyvelhetjük el minden újabb célcsoport elérését, hiszen velük is tovább gyarapszik a természet szeretete és védelme iránt elkötelezett tábor. Egy-egy túra, vagy foglalkozás alkalmával újabb látogató előtt nyílik meg az addig rejtőzködő világ. Egy hajnali madárles, egy virágzó, árvalányhajas dolomitsziklagyep felébreszti az érzékeket és új világot nyit meg számukra.

A nyitó rendezvényen a nemzeti parki igazgatóságok mellett kiállítanak a természet védelme iránt elkötelezett szervezetek is, ott lesz a Vajdahunyadvárban az idén 50 éves MME, a WWF Magyarország, a Magyar Természetvédők Szövetsége, a Magyar Természetjáró Szövetség, a Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége, a Magyar Kertörökség Alapítvány, a Herman Ottó Intézet és a Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrző Központ.

A programkínálat elérhető a www.magyarnemzetiparkok.hu weboldalon és a nemzeti park igazgatóságok weboldalain.

Találkozz a természettel, 2024-ben is vár a Magyar Nemzeti Parkok Hete!

forrás: AM Sajtóiroda

Előző cikk

IKEA Kreativ

Következő cikk

Természet helyreállítása




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version