FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Természeti értékek közös védelme

Ezúttal a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel és a Duna–Ipoly Nemzeti Parkkal kötött együttműködési megállapodást a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Mint arról már beszámoltunk, a rendőrség tavaly több alkalommal tartott ellenőrzést az erdőgazdaságokkal természeti értékeink közös megóvásáért. A kezdeményezéshez most a Pilisi Parkerdő Zrt. és a Duna–Ipoly Nemzeti Park is csatlakozott, mely szervezetekkel a napokban a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság együttműködési megállapodást kötött. Ennek fő célja a vagyonkezelt erdőkben tapasztalható illegális tevékenységek – természeti környezetet károsító terepmotorozás, jogosulatlan és orvvadászat, hulladéklerakás, illegális fakitermelés – megelőzése és felderítése. Az összehangolt ellenőrzés-sorozat május 6-án vette kezdetét egy sajtótájékoztatót követően.

A rendőr-főkapitányság együttműködése az erdészeti társasággal és a nemzeti parkkal hosszú évekre nyúlik vissza. A jövőben is fontosnak tartják a folyamatos konzultációt, a közös fellépéseket. Az akciósorozat részeként kiemelten ellenőrzik a turista-, a földutakat és az erdőterületre bejutási pontokat. A szankcionálás módja széles körű. A tetten ért elkövetőkre a cselekmény súlyától függően bírságot szabhatnak ki, de szabálysértési vagy büntetőeljárás is indítható ellenük.

A közös szolgálatba ezúttal a főkapitányság egyenruhásai mellett a Készenléti Rendőrség (KR) munkatársai is bekapcsolódtak, akik speciális, elektromos meghajtású motorkerékpárokkal, valamint lovakkal teljesítettek szolgálatot a területen.

A KR járőrei közreműködésének azért volt nagy jelentősége, mert mind a hangtalan motorosok, mind a lovasok az erdőben olyan helyekre is be tudtak menni, amiket autókkal egyáltalán nem, míg gyalog csak időigényesen tudtak volna megközelíteni a helyi rendőrök.

forrás: police.hu

Előző cikk

200 m3 faanyagot foglaltak le

Következő cikk

Ipari létesítmények környezeti adatainak bejelentéseStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések