FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Árhullám a Dunán

fotó: Gemenc Zrt.

Víz alá kerül a Gemenci erdő jelentős része a várhatóan hosszan elnyúló árhullám miatt. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság és a Gemenc Zrt. rendelkezései alapján a Gemenci erdő egész területén tilos a csoportos és egyéni vízitúrák indítása. A kirándulók és az infrastruktúra védelmében a Gemenc Zrt. 2024. június 7-étől teljesen szünetelteti a vonatközlekedést az erdei vasúton. A vadállomány még nincs veszélyben, de a szakemberek megkezdték a vadmentő dombok takarmánnyal való feltöltését. Az erdőgazdaság tájékoztatja a természetjárókat, hogy a túraútvonalak jelentős része sem használható.

Leáll a Gemenci Állami Erdei Vasút

2024. június 7-étől szünetel a menetrend-szerinti vonatközlekedés a Gemenci Állami Erdei Vasút teljes szakaszán.

Víz alatt a turistautak

A magas vízállás és az elmúlt napok csapadékos időjárása miatt a gemenci erdei utak és a kijelölt túraútvonalak egyes szakaszai is járhatatlanná váltak. Jelenleg megközelíthetetlen a Pörbölyi Titán (hazánk legnagyobb, 12 méteres törzskerületű fája), valamint az Országos Kékkör Lassi-Pörböly-Baja-Dunafürdő közötti szakasza is járhatatlan.

Tilos a vízitúra – a már meghirdetett szervezett túrák is elmaradnak!

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága és a Gemenc Zrt. rendelkezései alapján a Gemenci erdő egész területén tilos a csoportos és egyéni vízitúrák indítása. A 2024. június 8-ára az erdőgazdaság pörbölyi Ökoturisztikai Központja által meghirdetett kenutúra és a nemzeti park előre bejelentkezett csoportjai számára szervezett vízitúra is elmarad. Az árhullám elvonulásáig az Ökoturisztikai Központban szüneteltetik a túrahajó kölcsönzést is. A Gemenc Zrt. felhívja a figyelmet arra, hogy a tiltást azért vezették be, mert a dunai mellékágakon az erős áramlás és a nagy mennyiségű uszadékfa jelentősen veszélyeztetik a vízen lévőket, valamint a menekülő vadállományt.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:  
Gemenc Zrt. Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
www.gemenczrt.hu www.ddnp.hu
Baricz Árpád, Beszédírók Kft. – PR ügynökségMobil: +36-30/4567-807 E-mail: info@beszedirok.hu E-mail: dunadrava@ddnp.hu

forrás: Gemenc Zrt.

Előző cikk

Erdőgazdálkodás Romániában

Következő cikk

Robloxon nyit áruházat az IKEA




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version