FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Ismeretlen eredetű tűzifa lefoglalása

Képünk illusztráció Fotó: Beliczay László

Románia: Jelentős összegű bírságot szabott ki a hatóság egy csíkszentkirályi, fakitermeléssel foglalkozó cégre szerdán, mivel az nem tudta igazolni, honnan került a birtokába közel 150 köbméternyi tűzifa.

A rendőrök nagyszabású akciót hajtottak végre az erdészeti ágazatban elkövetett illegális cselekmények megelőzése- és leküzdése érdekében szerdán. A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az akció eredményeként megbírságoltak egy, a fafeldolgozás területén tevékenykedő csíkszentkirályi kereskedelmi vállalatot az erdészeti jogszabályok megsértése miatt.

A cég birtokában több mint 135 köbméternyi, különböző fajtájú tűzifa volt, származási dokumentumok nélkül. Az erdészeti szabálysértésekre vonatkozó törvény értelmében a vállalatot 15 ezer lejes bírsággal sújtották, az illegálisan birtokolt – több mint 41 ezer lej értékű – tűzifát pedig lefoglalták.

Forrás: Székelyhon.ro

Előző cikk

Pusztító erdőtüzek Kaliforniában

Következő cikk

A magyar erdők haszna a magyar embereké



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések