FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Összefogás a lakások megújításáért

A hazai lakásállomány megújítása érdekében háromoldalú megállapodást kötött a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), az ÉMI Nonprofit Kft. és a VELUX Magyarország Kft. A szakmai együttműködés célja, hogy a felek műszaki-szakmai tudásukat és a magyarországi gyártók tapasztalatait egyesítve támogassák a hazai lakásállomány megújítását, valamint a lakáspolitikai célok megvalósítását – közölte az NGM.

Fábián Gergely iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkár a megállapodás központi elemeként az ÉMI Nemzeti Mintaházpark és Látogatóközpont fejlesztését emelte ki, amely fontos szerepet játszhat a korszerűtlen családi házak, különösen a kockaházak energiahatékony felújításában. A Szentendrén megvalósuló létesítmény lehetőséget biztosít ezen házak modellezésére és bemutatására, az innovatív vállalkozások és az otthonuk felújítására készülő családok számára egyaránt.

Az augusztus 8-án aláírt háromoldalú együttműködési megállapodás magában foglalja közös szakmai rendezvények, képzések és egyéb, széleskörű tájékoztatást célzó események szervezését, valamint közös részvételt kutatás-fejlesztési, innovációs és demonstrációs pályázatokon.

A VELUX Magyarország Kft. célja, hogy a Szlovákiában sikeresen megvalósított „Renovactive” program jó gyakorlatait és piaci megoldásait Magyarországon is alkalmazza. A program a családi házak, különösen a kockaházak energiafogyasztásának csökkentésére összpontosít.

forrás: portfolio 08-08

Előző cikk

Milliók hevernek az utcán

Következő cikk

NUMBIRD - házszámodú Krakkóból




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version