FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Tűzeset Balatongyörökön

A kép illusztráció! Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A Zala vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, keszthelyi, badacsonytomaji hivatásos, illetve balatongyöröki önkéntes tűzoltók vonultak ahhoz a tűzhöz, amely Balatongyörök külterületén keletkezett hétfőn.

A Garga-hegyen, a Batsányi-kilátótól nagyjából másfél kilométerre lévő, nehezen megközelíthető helyszínt az egységek gyalogosan, illetve speciális járművekkel érték el.

A település külterületén, a Garga-hegyen, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén gyulladt ki két hektáron az erdő aljnövényzete. Keszthelyi, badacsonytomaji és balatongyöröki tűzoltók a Zala vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával vízsugarakkal és kéziszerszámokkal előbb körülhatárolták, majd eloltották a lángokat. A nehezen megközelíthető helyszínen már az utómunkálatok zajlanak.

forrás: Katasztrófavédelem 08-19

Előző cikk

Téma: tűzifával trükközők

Következő cikk

EUDR - olasz-osztrák faipari állásfoglalás




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Gyászhír – Fuják József [100]

Fájdalommal tudatjuk, hogy Fuják József gránitdiplomás erdőmérnök, ny. bankigazgató 2024. július 17-én, életének 100. évében elhunyt. Temetése, kérésének…
Exit mobile version