FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Vienna Design Week 2024

2024. szeptember 20-29. között rendezik Ausztria legfontosabb multidiszciplináris és kurátori designfesztiválját, a VIENNA DESIGN WEEK-et. A független egyesület által szervezett fesztivál a bécsi dizájnvilág meghatározó része, mintegy 200 eseményt foglal magában, és évente 40 000 látogatót fogad.

A VIENNA DESIGN WEEK tíz őszi napon át évről évre megmutatja, hogy Bécs egy dizájnnal teli város. A város eldugott zugai válnak a design színterévé, a kritikus és játékos viták, az alacsony küszöbű közvetítés és a szakmai diskurzus egyaránt új perspektívákat fedez fel a minket körülvevő tárgyakról, az alkotási és gyártási folyamatok pedig gyakran kísérletképpen és közvetlenül a helyszínen tárulnak fel.

A VIENNA DESIGN WEEK a helyi designszcéna minőségét jellemző sokszínű munkákra összpontosít: termék-, bútor- és ipari formatervezés, építészet, grafikai és társadalmi formatervezés, valamint kísérleti és digitális megközelítések. A fesztivál kifejezetten a helyi potenciál nemzetközi hálózatba szervezésén dolgozik, ami a programban is tükröződik.

Az olyan fesztiválformátumok mellett, mint a Passionswege, Stadtarbeit, FOKUS, Debüt, Re:Form és Urban Food & Design, a VIENNA DESIGN WEEK aktuális témákra összpontosít. A számos programpartner által létrehozott események, installációk a fesztivál programjának fontos kiegészítői. És végül, de nem utolsósorban, nem hiányzik az ünneplés és az informális párbeszéd sem.

A VIENNA DESIGN WEEK-et Lilli Hollein, Tulga Beyerle és Thomas Geisler alapította. Gabriel Roland 2021 óta vezeti a fesztivált. A fesztivál koncepcióján és megvalósításán egy olyan csapattal együtt dolgozik, amely különböző szakterületeken dolgozó és a designhoz való különböző hozzáállású emberekből áll. Emellett a VIENNA DESIGN WEEK munkája az érintettek erős hálózatán alapul.

A VIENNA DESIGN WEEK formátumai strukturálják a fesztivált, és éves folytatásuknak köszönhetően programszerű horgonyt jelentenek a közönség számára. Az olyan alacsony küszöbű ajánlatok, mint a fesztivál központja vagy az oktatási program bizonyítottan lehetőséget nyújtanak az újonnan érkezőknek, hogy megismerjék a fesztivál sokszínű kínálatát. A VIENNA DESIGN WEEK hasonlóan kifinomult és változatos programot kínál a szakközönség számára.

szerk/ford: Tóth János, forrás: Vienna Design Week

Előző cikk

Őszi kaland a Pilisi Parkerdőben

Következő cikk

Európa: erdőtűz, aszály, áradás



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések