FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Vienna Design Week

2023. szeptember 22-én kezdődik és október 1-ig tart Ausztria legfontosabb multidiszciplináris és kurátori designfesztiválja, a VIENNA DESIGN WEEK. A független egyesület által szervezett fesztivál a bécsi dizájnvilág meghatározó része, mintegy 200 eseményt foglal magában, és évente 40 000 látogatót fogad.

Idén két magyar vonatkozású kiállítás (valamint két ezekhez kapcsolódó kísérőprogram) is szerepel a programban: A Hello Wood – Builder Summit 2023 fesztivál eredményeiből a fesztivál székhelyén, a Praterben látható kiállítás, a Design határok nélkül kiállítás pedig a bécsi Collegium Hungaricumban lesz megtekinthető.

Hello Wood – Builder Summit 2023 kiállítás

A Hello Wood – Builder Summit egy nemzetközi alkotótábor és fesztivál a magyarországi Zalahalápon. Az idei rendezvény az építés és a bontás, a beavatkozás és a természetesség, a hiány és a feltöltés összefüggéseit vizsgálta, hogy reflektáljon a Balaton-felvidék ökológiai viszonyaira, és felhívja a figyelmet az ember-környezet-jövő kapcsolatára. A koncepció a fesztivál helyszínével – egy zalahalápi bezárt bazaltbányával – foglalkozik. A tájseb izgalmas ellentmondásra mutat rá: az építőanyag-gyártás elkerülhetetlenül bontással jár. Mivel mindennapi életünket alapvetően átértelmezik a járványok, háborúk, gazdasági válságok és a globális felmelegedés, a bontás és újjáépítés kérdése nemcsak építészeti, hanem társadalmi szempontból is releváns. Az idei Builder Summit a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa támogatásával került megrendezésre.

A Hello Wood örömmel mutatja be az idei év kiemelkedő oktatási projektjeit a Vienna Design Week fesztiválon egy fotókiállítás keretében. A kiállított projektek között lesz a Builder Summit nemzetközi alkotótábor és fesztivál, valamint a fenntarthatóság jegyében megrendezett Hello Planet startup designtábor. Az esemény betekintést nyújt az építészeti oktatás új és izgalmas dimenzióiba, amelyeket a Hello Wood hoz világra.

Egy egyedi teremben a látogatóknak lehetőségük lesz megtekinteni a résztvevők munkáit, és átélni a Hello Wood nyári táborainak és fesztiváljainak hangulatát.

A kiállítás 2023. szeptember 22. és október 1. között (11:00-20:00) látogatható a Vienna Design
Week Fesztiválközpontjában (Laufbergergasse 12, 1020 Wien).

forrás: Collegium Hungaricum Wien

Előző cikk

Nyugdíjas Találkozó - Gyulaj Zrt.

Következő cikk

Erdészeti Mérő- és Megfigyelő Rendszer (EMMRE) leporelló 2023.



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések