FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Budapest Design Week 20

Idén 20 éves hazánk legnagyobb design eseménye, a Budapest Design Week (BDW). A rendezvénysorozatot a Magyar Formatervezési Tanács (MFT) 20 éve indította útjára: idén október 5-15. között ezúttal a hazai design nagy pillanatait ünnepeljük, bemutatva az elmúlt 20 év azon tárgyait és eseményeit, melyek a legnépszerűbbek és amelyek világszerte is ismertté váltak. A BDW idei kurátora Koós Daniella DLA formatervező, a Széchényi István Egyetem Design Tanszékének egyetemi docense, valamint a Magyar Bútor- és Faipari Szövetség főtitkára.

Az idei programsorozat remek alkalom arra, hogy a szervezők felidézzék az elmúlt két évtizedet, bemutassák az azóta világhírűvé vált magyar tárgyakat, tervezőiket és hazai stúdiókat, a kiemelkedő designpillanatokat, és megszólítsák a kreatívipar véleményformálóit, ezzel képet adva a design sokszínű jövőjéről.

A múltidézés mellett a design jelene és annak jövője is fókuszban lesz, bemutatásra kerülnek a kreatívipari szereplők számára elérhető hazai és nemzetközi pályázati lehetőségek, ahogy megvizsgáljuk miként alakul a hazai kreatívipari felsőoktatás, mely nemcsak hagyományos képzésben, hanem rövid, rugalmas és innovatív programokkal is segíti a designereket.

Ahogy az elmúlt években már megszokottá vált, a BDW 2023-ban is kiemelten foglalkozik a vállalkozásfejlesztéssel: ezúttal az elmúlt 20 év legsikeresebb vállalkozásai engednek betekintést alkotóműhelyeikbe a népszerű Nyitott Stúdiók programelemen keresztül. Ezen felül egy szakmai nap során a Start up Guide Live programban designvállalkozások mutatkoznak be.

A Budapest Design Week októberben városszerte izgalmasabbnál izgalmasabb programokkal, „designos” meglepetésekkel vár mindenkit, emiatt érdemes követni a fesztivál honlapját és a közösségi média felületeket.

forrás: BDW

Előző cikk

Billie, a chatbot

Következő cikk

Tervezz te is ökoházat! versenyStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések