FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Településfásítás – Németbánya

Németbánya önkormányzata 20 korai juharfát nyert az országfásítási programon. Marcsik Zoltánné Király Ágnes polgármester hívó szavára mintegy harminc lakos gyűlt össze a sportpályán a fák elültetésére.

Az Agrárminisztérium országfásítási és településfásítási programja a rendszerváltozás óta a legnagyobb belterületi fásítási kezdeményezés. Célja az életközösség gazdagítása, a biodiverzitás növelése. A tízezer fő lélekszámúnál kisebb magyarországi települések igényelhetnek fákat a tavaszi és az őszi ültetési időszakban. A fák konténeresek, földlabdásak, 2-5 méter magasak, melyeket a KEFAG Zrt. termel és szállít a pályázóknak karókkal, védőráccsal, takarómulccsal együtt. A fák növelik a településen található élőhelyek változatosságát, ennek jelképeként minden igénylő ajándékba kap egy madárodút is.

Németbánya önkormányzata 20 korai juharfát nyert az országfásítási programon. Marcsik Zoltánné Király Ágnes polgármester hívó szavára mintegy harminc lakos gyűlt össze a sportpályán a fák elültetésére. A Bakonyerdő Zrt. Farkasgyepűi Erdészetének igazgatója, Korn Ignác és kollégái, Stilet Tamás kerületvezető erdész, Szolnoki Gergely erdőgondnok és Kolman Ákos gyakornok szakmai támogatásával bő egy óra alatt mind a húsz csemetét elültették. A bőséges öntözés után még a program logója is felkerült a fákat védő karókra.

A faültetésre megérkezett Kovács Zoltán, a térség országgyűlési képviselője is, aki derekasan kivette részét a munkából: mint említette, ebben a programban már az 543. fát ültette el a fásításban részt vevő településeken. A polgármester asszony saját készítésű babgulyással vendégelte meg a jó hangulatú közösségformáló program résztvevőit.

forrás: VEOL

Előző cikk

Ültess Fát az Utódainak!

Következő cikk

WorldSkills hazai záróünnepsége




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version