FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

DREMA 2024

Az idei DREMA Nemzetközi Fa- és Bútoripari Szakvásár szeptember 10-13. lesz Poznanban (Lengyelország). Idén a DREMA DZIECIOM projekt újabb kiadásával térnek vissza a szervezők.

Ez a jótékonysági rendezvény élőben zajló bútorgyártási bemutatót tartalmaz, a Faipari Gyártók Szövetsége szervezi. Gépek, eszközök és szerszámok (DROMA), az Erdészeti és Faipari Kar Faipari és Faipari Technológiai Egyetem, valamint a poznańi MTP Csoport. A kezdeményezés végrehajtó partnere a Lazzoni csoport.

A rendezvény célja, hogy bemutassa a legújabb automatizált és robotizált bútorgyártási folyamatokat alkalmazó technológiákat, amelyek kombinálódnak a rendezvény nemes szempontjával – a gyártott gyermekbútorokkal. A lengyelországi árvaházak legrászorulóbb gyermekei kapják meg az eseményen készülő bútordarabokat. DREMA FOR CHILDREN egy egyedülálló jótékonysági rendezvény, promóciós tevékenység a partnerek számára és a gyakorlati készségek kipróbálásának színtere a diákok számára.

Az automatizált és robottechnológiát alkalmazó gyártási terv céljai a következők a gyermekszobák számára nélkülözhetetlen bútorok összes elemének előállítása, beleértve egy ágyat matraccal, polcokat, állványokat és tárolószekrényeket. A legyártott bútorok szállításának megkönnyítése érdekében a legtöbb alkatrész és elemeket egyetlen csomagba készítik össze.

A partnerek, diákok és tanulók együttműködve dolgoznak egy bútorgyártó-bemutató üzemben, több mint 100 garnitúrák készítve. Bútorokat, 120 csomagolt alacsony polcot, 100 ágyat, 20 garnitúra csomagolt gyermekszobabútort (szekrény, íróasztal, kárpitozott ágy), 20 garnitúra csomagolt ifjúsági szobabútort (szekrény, íróasztal, polcok, kárpitozott ágy), 20 garnitúra érzékszervi bútorfront a legfiatalabbak számára a “KidsLikeUs” támogatás keretében, valamint 60 garnitúra rétegelt lemezből készült panelt a ágyak felújításához egy ifjúsági központban.

Ebben az évben a Drema Dzieciom kampány számára, amelyet elsősorban a az Erdészeti és Faipari Technológiai Kar hallgatói segítenek, mintegy 2000 m²-es terület áll majd a rendelkezésére.

A termelési folyamat magában foglalja a bútorok feldolgozását deszkák, a keskeny felületek ragasztását, a fa felületének finomítását, a szerelvények összeszerelését és válogatását, a faelemek csomagolását és elemek csomagolása, valamint a szállítás előkészítését, beleértve a raktárlogisztikát is.

A Drema Dzieciom kampány nem pusztán promóciós tevékenység a partnerek számára. A bútorgyártási bemutató platformként szolgál a diákok számára a gyakorlati készségek fejlesztéséhez, és ami a legfontosabb, támogat egy nemes (jótékonysági) ügyet. A vásár során gyártott bútorokat adományként felajánlják a myślenicei városi óvodának és az Ifjúsági Oktatási Központnak Jastrowie-ban.

Az Élő Bútorgyár a következő vállalatokkal való együttműködésnek köszönhetően jön létre a Lazzoni csoportnak köszönhetően. A vállalat létrehozott egy ajánlatot, amely a bútorgyártás minden szegmensének igényeit kielégíti: “Tudjuk, hogy a vállalkozók ideje mennyire értékes, ezért van a ezért hoztunk létre egy teljes körű ajánlatot, amely a bútorgyártás minden szakaszát lefedi és a folyamatot egy kompatibilis egésszé egyesíti, amelyet a kisebb, egyedi gyártások, és a nagyobb méretű bútorgyártók, a sorozat-gyártó üzemek is megtalálják nálunk a számtalan inspirációt.”

Az általunk javasolt megoldások késztermékként kezelhetők és az Ön gyárában megvalósítandó, átfogónak tekinthetők, és az egyes elemeket részenként, egyedileg is felhasználhatók. A technológia alkalmazása, amely akár 12 alkalmazottat is helyettesíthet egy gyártási folyamatban, lehetővé teszi a műszakonként körülbelül 2000 elem gyártását, alacsonyabb költséggel. termelési költséggel.”

szerk/ford: Tóth János, forrás: DREMA

Előző cikk

Online kurzus a fenntarthatóságról



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések