FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

SOE FMKK diplomaátadó

A Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kara 2024. június 26-án tartotta meg diplomaátadó tanévzáró ünnepségét. Az ünnepségen először köszöntőt mondott prof. dr. Alpár Tibor, a Soproni Egyetem rektorhelyettese, majd prof. dr. Magoss Endre a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar dékánja tartotta meg ünnepi beszédét.

A 2023/2024. tanév második félévében a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karon 2 doktorjelölt védte meg sikeresen doktori disszertációját: Banadics Endre Antal és Várza Ferenc. A Cziráki József Doktori Iskola vezetője prof. dr. Németh Róbert előterjesztette a doktoravatást, majd az eskü letétele után prof. dr. Alpár Tibor a Soproni Egyetem Rektora és Szenátusa nevében ünnepélyesen és szeretettel doktortársává fogadta a jelenlévő doktorjelölteket.

A doktorjelöltetek a fogadalomtételt követően az ünnepség a kitüntetések és elismerések átadásával folytatódott.

A kar egykori dékánja, prof. dr. Molnár Sándor tiszteletére barátai, munkatársai és munkásságának tisztelői létrehozták a Molnár Sándor Emlékalapot a Faipari Egyetemi Kutatásért Alapítvány keretében. A bronz emlékplakett formájában történő elismerést ebben az évben tanulmányai során végzett tudományos tevékenységéért Cziczer Maximilián Szilveszter, valamint a Molnár Sándor Emlékalap létrehozása és működtetése terén végzett érdemeiért Dr. Daku Lajos és Lenkei Ágnes kapták.

Diplomaoszto2024-06-26_5067.jpg
Diplomaoszto2024-06-26_5073.jpg
Diplomaoszto2024-06-26_5080.jpg

A Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar dékánja Dékáni Dicséretben részesítette:

Horváth Fruzsina okleveles építészt az Alma Mater-ért alap- és mesterképzésben végzett tevékenységéért, valamint a hazai- és nemzetközi rendezvényeken való példamutató szervezői munkájáért,

Hunyadi István építőművészt, kiemelkedő művészeti- és tudományos munkásságáért, hazai és nemzetközi workshop-okon való részvételéért és az építőművész közösségért végzett kimagasló tevékenységéért,

Somogyi Máté formatervezőt, szakmai elhivatottságáért, a közösségben végzett munkájáért, valamint a Kreatívipari Intézet rendezvényein nyújtott magas színvonalú tevékenységéért,

Tóth Tekla Zita építőművészt, kiemelkedő művészeti- és tudományos tevékenységéért, nemzetközi workshop-okon való részvételéért, az építőművész közösségért, valamint a nemzetközi képzésben résztvevő diákok önzetlen támogatásában végzett kimagasló munkájáért.

Varga Alexandra tervezőgrafikust, magas szintű szervezői képességéért, valamint a tervezőgrafikus közösségért végzett kimagasló tevékenységéért.

Diplomaoszto2024-06-26_5091.jpg
Diplomaoszto2024-06-26_5098.jpg
Diplomaoszto2024-06-26_5104.jpg

Ezután a Kreatívipari Intézet által alapított kitüntetéseket prof. dr. Markó Balázs intézetigazgatótól vehették át a kitüntetett hallgatók:

A Dr. Kubinszky Mihály díjat Tóth Tekla Zita építőművész kapta „Családi borászat Tokaj-Hegyalján” című szakdolgozatának elismeréseként.

A Gollob József-díjat Vers Bence formatervező kapta „Növényi magok, ital készítő készülék” című szakdolgozatának elismeréseként.

A Hertul-mester díjat Knapecz Máté tervezőgrafikus kapta a „Kiadványcsomag-tervezés rétegeltpapír-technikával” című szakdolgozatának elismeréseként.

Magas színvonalú diplomamunkájuk elismeréseként a Kreatívipari Intézet intézeti diplomadíjban részesítette Árvai Luca tervezőgrafikus, Farkas Bendegúz formatervező, Kiss Virág építőművész, Klonka Tamás tervezőgrafikus, Molnár Fanni Emőke tervezőgrafikus, Németh-Zsuppányi Patrik építőművész, Patkó Enikő okleveles tervezőgrafikus művész, Solti-Pintér Petra okleveles építész és Kuthy Kamilla tervezőgrafikus hallgatókat.

Diplomaoszto2024-06-26_5125.jpg

A kitüntetések és dicséretek átadása után elérkezett az oklevélátadás pillanata. A 2023/2024. tanév tavaszi félévében a karon 80 fő tett eredményes záróvizsgát és fejezte be tanulmányait.

A végzős hallgatók képviseletében Horváth Fruzsina okleveles építész jelölt terjesztette elő kérésüket, majd esküdött fel az egyetem jogarára. A végzős hallgatók az eskütételt követően dékán úrtól vehették át diplomájukat, aki őket okleveles faipari mérnöknek, faipari mérnöknek, okleveles építésznek, ipari termék- és formatervező mérnöknek, okleveles műszaki menedzsernek, okleveles gazdaságinformatikusnak, gazdaságinformatikusnak, okleveles építőművésznek, építőművésznek, okleveles formatervező művésznek, formatervezőnek, okleveles tervezőgrafikus művésznek, tervezőgrafikusnak fogadta.

Diplomaoszto2024-06-26_5155.jpg
Diplomaoszto2024-06-26_5158.jpg

Az oklevelek átadása után a végzett hallgatók nevében Horváth Fruzsina okleveles építész búcsúzott és köszönte meg az Egyetem valamennyi dolgozójának áldozatos munkáját és önzetlen segítségét, amit a képzésük ideje alatt nyújtottak.

Az ünnepség végén prof. dr. Magoss Endre köszöntötte mérnök, informatikus és művész társait, valamint kívánt nekik kezdődő szakmai életükben sok sikert, munkájukban örömet és boldog családi életet.

Az ünnepségen készült fotók megtekinthetők a kar facebook oldalán ebben a galériában. →

forrás: SOE FMKK

Előző cikk

Erdei utakon Reviczky Gáborral - 238., 2024/28.

Következő cikk

Fenntartható faanyagot ide, de ne a szomszédságomból!



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések