FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Casino Middelkerke – modern faszerkezettel

Ez a 39 200 négyzetméteres projekt a belgiumi Middelkerke-ben lenyűgöző építészeti megoldásokkal inspirál. Az Accoya elemekből készült szabad formájú exoskeleton az egész szállodaépületet körülöleli, a kaszinóként működő épületkomplexum “csúcsdíszeként”.

Az idén márciusban átadott épületkomplexumot a belga Furnibo és Democo építőipari vállalatok ideiglenes partnerségben építették, és a ZJA, OZ, DELVA és Bureau Bouwtechniek tervezőcsapat alkotta meg.

A forma a hajók kikötésére használt kikötőpillérre emlékeztet, és abszolút szemet gyönyörködtető a belga tengerparton.

A szerkezet lenyűgöző mérete kb. 42 m x 33 m, 25 m magasság mellett, és összesen 1314 darab 115 m³ ragasztott lemezből készült alkatrészből áll.

Közvetlenül a Middelkerke-i tengerparton áll, és megfelel a 3. szolgáltatási osztály követelményeinek, amely a legmagasabb szintű faanyagvédelmi követelményeket támasztja a szerkezetek védelmével szemben. Ezt az Accoya fával kapcsolatos követelményekkel együtt kellett megvalósítani. A korrozív környezet miatt a legmagasabb követelményeket támasztják az összes kötőelem és acélrész korrózióállóságával szemben is.

További kihívást jelentett a szoros ütemterv. A projektet a tervezéstől a gyártásig és a telepítésig egy év alatt sikerült megvalósítani.

↟↟ Helyszín: Middelkerke, Belgium
↟↟ Megrendelő: M: TM Democo/Furnibo
↟↟ Építész vagy tervező: ↟ ↟↟ Építész vagy tervező: A tervező és a tervező: ZJA, OZ, DELVA és Bureau Bouwtechniek
↟↟ Tulajdonos: Middelkerke önkormányzata
↟↟ Építés éve: 2023-2024
115 m³ ragasztott rétegelt fűrészáru (Accoya)

forrás: Norica Timber

Előző cikk

LOCSOLIMPIA - az éltető sportág



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések