FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

ÖKO-Logikus építkezés alapjai

Az ÉVOSZ-MAKÉSZ szervezésében, a NÉMETH-FA Kft. telephelyén faépítészeti konferenciát tartanak Lentiben 2024. május 24-én. Rengeteg hasznos elméleti és gyakorlati információt kaphatsz elismert előadóktól és gyakorlati oktatóktól!

Időpont: 2024.05.24.
Helyszín: Lenti Petőfi utca 34.b.

8:30- 9:00 Regisztráció

9:00- 9:10 
Megnyitó, köszöntő
Kárpáti József Készház Menedzser Kft. ügyvezetője

9:10- 9:40 
Természetes építőanyagokkal a karbonsemleges építőiparért
Bíró Péter nemzetközi épületbiológus, Biobaushop Kft. ügyvezetője, ÉVOSZ-MAKÉSZ elnökségi tag

9:40- 10:
10 A rönk feldolgozástól az ökológikus készházig
Németh László faipari technikus, Németh-Fa Kft. tulajdonosa, ügyvezetője

10:10- 10:40 
A készház, mint a környezettudatos építés eszköze – Európai és magyarországi trendek, típusok
Kárpáti József Készház Menedzser Kft. ügyvezetője

10:40- 11:10 
Készházak és modulházak gyártása és kivitelezése természetes és fenntartható alapanyagok felhasználásával
Borka Árpád Kp Sales House Kft. fejlesztési vezetője, ÉVOSZ-MAKÉSZ elnökségi tag

11:10- 11:30 Kávészünet

11:30- 12:00 
Korszerű és természetes építőanyagok, rétegrendek
Radev Gergő okl. építészmérnök, Ermin Mérnökiroda Kft. ügyvezetője

12:00- 14:00 Környezetbarát fa felületképző anyagok alkalmazása /Gyakorlati bemutató – 

Bíró Árpád vályogépítő- és kőműves mester, az Európai Vályogépítészeti Oktatási központ szakoktatója

14:00- 14:30 Ebédszünet- 

közben üzemlátogatás- építési technológiák bemutatása 
Polák István

Németh László – Németh-Fa Kft. 

14:30- 15:15 
Nyílászárók beépítés szakszerű megoldása, előadás és bemutató
Németh László faipari technikus, Németh-Fa Kft. tulajdonosa, ügyvezetője

15:15- 16:45 
Liponyak Lakóparkban házállítás, készház kivitelezés, építési bemutató az építkezés helyszínén
Polák István  építész tervező mérnök, Németh-Fa Kft. készház üzemvezetője

16:45- 17:30 
Üzemlátogatás- a rönk feldolgozásától a készházig 
Németh László faipari technikus, Németh-Fa Kft. tulajdonosa

Kérdés esetén, az alábbi elérhetőségek egyikén érdeklődjön: info@biokaypremiumpartner.hu Telefonszám: 06-1/5-06-06-06, 06-70/635-55-97

Az ÖKO-Logikus építkezés alapjai- Fenntarthatóság, egészség és karbonsemlegesség jegyében 

REGISZTRÁLNI ITT TUDSZ

RÉSZLETES PROGRAMOK: 

Bíró Péter – Épületbiológiai az egészséges otthonokért és munkahelyekért: Az épületbiológiai tudománya az egészséges, fenntartható életterek és munkahelyek megteremtésével foglalkozó 40 éve létező tudomány. Tagjai között főként építészek, építőmérnökök, kivitelezők és egészségügyi területen dolgozók találhatóak. Tudományos mérésekkel és laborvizsgálatokkal alátámasztva vizsgálja, hogyan hat az épített környezetünk a bolygónkra és azt hogy milyen egészségügyi hatással bírnak az épületeink az egészségünkre. Az épületbiológiai 25 alapszabályával olyan gyakorlatias útmutatót mutatok be, amelynek segítségével emberközeli, egészséges és fenntartható épületek valósíthatóak meg.

Kárpáti József – A Készház mint a környezettudatos építés eszköze. – Európai és magyarországi trendek, típusok: Az építményeink felelősek a primer energia felhasználásának 40%-ért, és a CO2 kibocsátás 28%-ért. Hasonló adatok nap mint nap kerülnek nyilvánosságra. Tehát a klímaváltozásért felelősök közül, mi biztosan dobogósok vagyunk? Ha igen, hol követjük el a hibát? Az épületeink működtetése során, a kivitelezés kapcsán, vagy az építési termékek előállításakor? Legyünk spórolósak vagy hatékonyak? Lehet sziget üzemmódú közmű csatlakozás nélküli épület, 0 CO2 kibocsátással? Mi van a meglévő épület állománnyal?

Borka Árpád – Készházak és modulházak gyártása és kivitelezése természetes és fenntartható alapanyagok felhasználásával: Bemutatásra kerülnek a napjainkban hazánkban már megjelent szerelt és moduláris ház megoldások beleértve az acélszerkezetes és favázas épületeket. Milyen engedélyek kellenek ahhoz, hogy valaki készházat, szerelt házat gyárthasson, építhessen? Összehasonlításra kerülnek, hogy mi a különbség egy környezettudatos szalma, kender, farost szigeteléssel ellátott új szerelt ház és egy általánosságban épített polisztirollal, szálas üveg- vagy kőzetgyapot szigeteléssel ellátott ház hőszigetelési paraméterei és hőtároló kapacitása között, illetve a környezetünkre és egészségünkre gyakorolt hatásáról is kiderülnek részletek. Ismertetésre kerül, hogy a készházas üzemi előregyártásnak milyen lehetőségei és előnyei vannak napjainkban és milyen jövőbeli megoldások léteznek már a piacon beleértve a szerkezeti anyag gyártását, a megmunkálást, fal és tető szerelést, a természetes alapanyagok szerkezetbe építését, valamint a palánkolások elvégzését. 

Radev Gergő – Korszerű és természetes építőanyagok – anyagok, rétegrendek: Milyen anyagokból építsünk ma házat? Melyek azok az anyagok, amelyek a környezetvédelmi, fenntarthatósági és ergonómiai / élettani követelményeknek is megfelelnek? Mi a különbség a lokálisan elérhető természetes és természetes anyagokból gyártott ipari építőanyagok között mind minősítési és felhasználási szempontokból? Melyek azok a rétegrendek, amelyek a mai kornak megfelelnek, és természetes, egészséges építőanyagokból állnak össze – melyek az előnyeik, hátrányaik, mit hol hogyan milyen és milyen mennyiségben érdemes alkalmaznunk?

Bíró Árpád – Vályog szárazépítészeti rendszerek: A gyakorlati bemutató során, megismerkedhetünk a környezetbarát fa felületképző anyagokkal. Lenolajok, lenolajbázisú bevonatok fedőfestékek és lazúrok. Fa nyílászárók külső és beltéri felületképző anyagai. Standolajok, félolajok, narancsolaj. Megismerkedhetünk a tradicionális svédvörös fa festékekkel is.

Polák István – Likonyak Lakóparkban házállítás, készház kivitelezés, építési bemutató az építkezés helyszínén :16 különálló fokozottan energiahatékony ökoház kerül megépítésre 2024 folyamán. Ebből már jelenleg megvalósult 6db, és a nap során a résztvevők megtekinthetik a faház szerkezetének, helyszíni összeállítását, szerelését. Előadásából megismerkedhetünk a nagypaneles faházgyártás műveleteivel. Szintén bemutatására kerülnek a modul-és gerendaházak is. Tervezés, kivitelezés, gyártás oldaláról is bemutatva.

forrás: NÉMETH-FA Kft.

Előző cikk

Erdészeti géppark-leltár

Következő cikk

Erdőtűz pusztít KanadábanStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések