FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Egy fa a tűzvész emlékére

Újabb faültető mozgalom indult – egy, a Csönge és Kenyeri térségében zajlott tűzeset közelében élő édesanya közösségi oldalán indított felhívást: aki emléket szeretne állítani a tűznek, az ültessen el egy fát.

Mint azt az anyuka posztjában leírta, „ez a katasztrófa örökre beleégett mindenkibe. Mindenki szeretne segíteni valahogyan.” Ő, pedig „otthon ülő” édesanyaként úgy gondolja, azt tudja tenni, hogy útjára indít egy mozgalmat: – Aki úgy érzi, akar valamit adni vagy emléket állítani, hogy évek múlva is emlékezzen a történtekre, az ültessen egy fát udvarába/háza elé vagy ahova csak szeretne – áll a felhívásában.

Azt is leírta: elveszítettünk egy egész erdőt, sok állat veszett oda, rengeteg madár, kis- és nagyvad otthona lett a tűz martaléka. Így a természetnek adhatunk vissza egy keveset. Megmutathatjuk, hogy képesek vagyunk elültetni akár egy erdőnyi fát is!

A mozgalom részletei ITT!

forrás: VAOL

Előző cikk

Erdőgazdaság nevével visszaélve ígértek tűzifát a csalók

Következő cikk

Országos tűzgyújtási tilalom visszavonása



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések