FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Színezett ragasztó

2010-től UV festékkel színezett, 2017-től pedig piros, fekete, zöld és barna ragasztókat is gyárt a Szolvegy Kft. Ezzel a felhasználóknál különböző gyártásközi vagy más ellenőrzések könnyebbé váltak.

A Szolvegy Kft. közel harminc éves történetében a folyamatos termékfejlesztés mellett az elmúlt évtizedben vevői kérésre néhány esetben színezett ragasztókat gyártottunk. Ennek oka javarészt a ragasztás utólagos nyomon követése, ellenőrzése volt, de emellett bizonyos esetekben valamilyen specifikus alkalmazás miatt vált szükségessé a ragasztó fehértől eltérő formulázása.

Először a 2010-es évek elején jelezte egyik partnerünk, hogy a külföldi forgalmazója szeretné nyomon követni, hogy tényleg az általa forgalmazott ragasztót használják-e a termékek gyártásánál. Ezért megszíneztük a ragasztót UV festékkel, így a ragasztófilm UV fény hatására láthatóvá vált.

2017-ben a Technobond D2-es ragasztónkat színeztük pirosra egyedi megrendelésre. A vevők nyárfa ragasztásánál voltak kíváncsiak arra, hogy elegendő volt-e a ragasztásnál felhordott mennyiség. Később a D3-as termékünkből is készítettünk piros színű változatot.

2019-ben egy hazai parkettagyártó kérte, hogy fekete legyen a ragasztó, gyártásközi ellenőrzés során, esetleg reklamáció esetén a töréstesztnél könnyebb megállapítani, hogy a ragasztás megfelelő volt-e.

Idén (2020.) zöld ragasztóra érkezett felkérés. A partnerünk üvegszál és ragasztó keverékével cementlapokat erősít meg annak érdekében, hogy a szállításuk során ne sérüljenek. Azért van szükség a színezésre, hogy lássák a felhordott mennyiséget.

Nemrégiben érkezett megkeresés barnára színezett ragasztóval kapcsolatban. Egy hazai gyártó falburkolatot készít, nyírfát ragaszt tölggyel, a rusztikus hatás elérése érdekében a nyír fehérségét ellensúlyozzák a barnára színezett ragasztóval.

A fenti példák jól mutatják, hogy a Szolvegy Kft. számára mindig elsődleges cél, hogy a vásárlóink egyedi igényeire, problémáira megoldást találjon. Meglévő termékeink módosítása, alkalmazásra szabott fejlesztése mindennapi rutinunkká vált, így bárki fordulhat hozzánk bizalommal: ha szükséges módosítjuk, fejlesztjük termékeinket, ezt jól mutatja a színezett ragasztók gyártása is.

Forrás: Szolvegy Kft.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Készül az 5. Nemzeti Környezetvédelmi Program

Következő cikk

Bútorvásárlásaink főbb helyszínei - Jysk és IkeaStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

HOMAG okos élzárás

A HOMAG új, okos élzárási technológiáját üdvözlik a bútorgyártók. A kézművesség iránti megbecsülés egyre inkább növekszik, ami olyan…