FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Fákat ültettünk! 10 millió Fa és GreenGo

Az elmúlt napokban, hetekben egyfolytában. Kezdődött az Élet Napjával, ami immár a 10 millió Fa legkedvesebb, meggyökeresedő ünnepe. Mi így ünnepeltük az összes idén született gyermeket és hirdettük továbbra is fennhangon: Éljen az Élet!

Hogyan ünneplünk most, amikor ünnepelni sem lehet? Fákat ültettünk. (Aki ültet, bízik a jövőben.) Minden egyes faültetés már önmagáért is ünnep, mégis nagy öröm számunkra, amikor a hozzánk csatlakozók is így ünnepelnek.

Ahogyan a GreenGo 4. születésnapját faültetéssel tette teljessé..

Mondhatnánk azt is, hogy megkoronázza, ha nem koszolná össze a vírus ezt a szép párhuzamot. A városban elültetett fák lombkoronáiról beszélünk, amelyeknek óriási a jelentőségük. Amellett, hogy oxigént termelnek, szerepet játszanak a légkörben keringő szén-dioxid feldolgozásában, lekötik, szűrik a szennyező anyagokat, védelmet nyújtanak a zaj, a rázkódások és a rezgések hatásai ellen is, amellyel még a környező lakóépületeket is védik. És akkor még nem beszéltünk jó közérzetünkről, mentális egészségünkről, amelyhez egy forgalmas utcát szegélyező platánsor lenyűgöző látványa jelentősen hozzá tud járulni.

A születésnap alkalmából 7 városi fát ültettünk el egy forgalmas és zajos belvárosi utcában a 10 millió Fa önkénteseivel. Köszönjük mindenkinek, aki segített, többek közt annak a nagyon kedves közös képviselőnek, aki vizet adott és majd ad még a fáknak, tőlünk pedig tízpercenként kérdezte meg nem fázunk-e, hozzon-e újabb kávét. Mindig mondjuk, a legjobb szándékú embereket tereli össze közös ügyünk, a faültetés ügye. Köszönjük a GreenGo-nak is, hogy velünk zöldíti Budapestet.

A 10 millió Fa közösség és a GreenGo közösen összesen 500 fát ültet a fővárosban a GreenGo-val szolgáltatási területén belül.

Forrás: 10 millió Fa; roadster

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

A nettó fakitermelés szektorok, fafajok szerint

Következő cikk

Elismerték a nemesítői munkájátStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések