FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Faültetős nyereményjáték középiskolásoknak

A Diákhitel Központ csatlakozva a kormány klímavédelmi akciótervéhez nyereményjátékot hirdetett az egyetemek és középiskolák számára. A Diákhitel Központ közösségi médiafelületein zajló játék keretében összesen 200 zöldellő fát nyerhetnek a fiatalok az oktatási intézményeknek.

A fenntartható jövő egyik záloga a magyarországi zöldfelületek növelése, ezért is hirdette meg a tavalyi sikeres akciót követően másodszor a játékot a Diákhitel Központ – hangsúlyozta Magyar Péter a Diákhitel Központ vezérigazgatója.

A Társaság az egyetemek között meghirdetett nyereményjáték (100 fa) kapcsán már eredményt is hirdetett, ahol a tavalyi debreceni győzelmet követően idén a Szegedi Tudományegyetem nyert 70 db fát. A tízezer hallgatói létszám alatti egyetemek közötti versenyben másodszorra is az egri Eszterházy Károly Egyetem került ki győztesként – ők kapnak 30 db fát. A játékban sokezer egyetemista vett részt 34 felsőoktatási intézményből.

A Diákhitel Központ idén először, december 1-jétől már a középiskolák számára is elindította a faültetési játékot, melynek keretében összesen szintén 100 fát nyerhet a három legtöbb szavazatot elérő középiskola. A játék keretében az ország összes középiskolájára lehet szavazni a Diákhitel Központ Facebook és Instagram oldalán 2020. december 11-ig. 

“Az első három legtöbb szavazatot kapó középiskola számára 50-30-20 db FÁT ültet el a Diákhitel Központ tavasszal.   

Meddig szavazhatsz?

2020.12.01. – 2020.12.11. között.

Játssz és tegyünk együtt egy zöldebb jövőért!  “

Magyar Péter vezérigazgató elmondta továbbá, hogy a pénzügyi tudatosság elsajátítása mellett a Diákhitel Központ kiemelten fontosnak tartja, hogy a felnövekvő generációk mindennapjainak szerves részét képezze a környezettudatosságra való nevelés. A fák javítják a levegő minőségét, a fás területek képesek enyhíteni az urbanizáció negatív hatásait, élhetővé és ellenállóbbá, valamint a jövő generációi számára egészségesebbé téve a környezetet. A tudásba és az egészséges környezetbe fektetni mindig érdemes.

Forrás: diákhitel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Agrárerdészet hazai jó példája: a Valaha Tanya

Következő cikk

A nettó fakitermelés szektorok, választékok szerint



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…
Tovább

Gyászhír – Varga János [93]

Megrendüléssel tudatjuk, hogy Varga János vasdiplomás erdőmérnök, a Közép-Somogyi Állami Erdőgazdaság egykori munkatársa elhunyt. Varga János aranyokleveles erdőmérnök…