FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Greenfinity faültető projektje

Változó életmódunk egyre inkább kizsákmányolja a természetet. A következményekről már sokat hallottunk. Itt az ideje: foglalkozzunk a problémával. Te is benne vagy? Akkor támogasd faültetési projektünket Magyarországon.

A klímaváltozás mindannyiunkat érint, globális szinten. Egyrészt senki sem állíthatja, hogy az élete klímasemleges. Másrészt mindenki érezni fogja a klímaváltozás hatásait; egyes régiók azonban jobban, mint mások, mint például Ausztria és Magyarország.

“Forró, száraz jövő elé nézünk”

Az előrejelzések szerint ezekben az országokban több lesz a hőhullám. Ezzel párhuzamosan mi is kimaradunk a nagyon szükséges csapadékból, és így a földjeinken termő dinnye és paprika is: Magyarország, a 16. a szárazság által leginkább veszélyeztetett ország. A jövőnk tehát forrónak és száraznak ígérkezik.

Városaink alig kapnak levegőt

A városok meg fogják tapasztalni a jelenség méltó hatásait. A városok elveszítik zöld területeiket a lakások és az infrastruktúra miatt. Ezekre a zöldterületekre azonban sürgősen szükség van, ha a hőmérséklet emelkedik, függetlenül attól, hogy javítják-e a levegő minőségét vagy csökkentik-e a hőmérsékletet, mivel a tanulmányok egyre inkább azt mutatják, hogy a lombzöld külvárosokban mindig néhány fokkal hűvösebb van, mint a betondzsungelben.

Magyarország zöldül

Magyarország úgy döntött, hogy nem akar tovább a pálya széléről nézni, és sok mindent tervez. Az éghajlatváltozással kapcsolatos nemzeti stratégiájuk részeként az erdőtelepítésre összpontosítanak. Hogy a természet újra szabadon lélegezhessen, a kormány 50 millió fát szeretne ültetni Magyarországon.

Mentsük meg együtt a bolygót

Ahogyan mindenki hozzájárul a környezetszennyezéshez, úgy segíthet abban is, hogy a természeti világ újra a régi fényében tündökölhessen. A magyarok láthatóan tisztában vannak ezzel, hiszen nem csak közterületeken akarnak 50 millió fát ültetni: a teljes lakosság részt vesz a projektben, így magánszemélyek is vállalták, hogy újraerdősítik ingatlanjaikat.

"Csak Budapesten az elmúlt három évben alig több mint 10 ezer fát ültettek el".

Mi is benne vagyunk!

Mi is azon a véleményen vagyunk, hogy lehet fenntartható jövőt tervezni. Nem csak a felnőtteknek kell szemléletet váltaniuk. A következő generációnak is tisztában kell lennie a klímaváltozással és annak kezelésével. Ezért indítottunk a Gyermek és Család Alapítvány segítségével nemzetközi faültetési projektet.

10.000 fa a zöldebb Magyarországért

Közös célunk, hogy iskolákkal és helyi partnerekkel együttműködve több ezer fát ültessünk. Ez a kampány nemcsak a környezet védelmét hivatott segíteni, hanem a lakosság tudatosságát is növelni.

Vegyen részt! Minél több támogatónk van, annál több fát ültethetünk!

Greenfinity Alapítvány

A Greenfinity Alapítvány – Egyesület a Környezetvédelemért egy jótékonysági egyesület, melynek székhelye Grazban, Ausztriában található.

Az “Együtt a világunkért. Egy közös jövőért.” a Greenfinity Alapítvány 2011-es megalakulása óta fenntartható környezetvédelmi és éghajlati projekteket valósít meg világszerte.

Az alapítvány emellett támogatja a hatékony klímavédelmet, a természetes élőhelyek megőrzését és a légkörben lévő üvegházhatású gázok csökkentését célzó intézkedéseket. A Greenfinity Alapítvány szorosan együttműködik helyi partnerekkel, valamint nemzeti és nemzetközi környezetvédelmi csoportokkal. Ezáltal biztosítja, hogy minden adományt hatékonyan és fenntartható módon használnak fel, fontos alapot teremtve környezetünk hosszú távú védelméhez.

forrás: Greenfinity

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Faültetéssel Vác zöldítéséért

Következő cikk

Trees in Cities Challenge



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések