FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Településfásítás az Egererdő területén

 

Az Agrárminisztérium Országfásítási programjának köszönhetően Magyarország fával borított területe jelentősen növekedett az elmúlt években. A külterületek mellett a belterületek zöldítését is támogatja a kormány, a Településfásítási alprogrammal, mely keretében a 10 ezer fő alatti települések igényelhettek legfeljebb 30 db sorfát (melyekhez jár faegyedenként 3 db támasztókaró, takarómulcs, védőrács) a közterületek szépítésére.

Az őszi ültetési szezon után tavasszal további 16 településen valósul meg faültetés, az EGERERDŐ Zrt. működési területén. Hétfőn Csernely községben kezdődött meg a tavaszi fásítás. A KEFAG Zrt. által biztosított 30 db korai juhar sorfát, az önkormányzat által kiválasztott területre, a temetőbe ültették el.  A fák helyes elültetésében szakmai segítséget nyújtott az EGERERDŐ Zrt. vezérigazgató-helyettese, ifj. Ősz Gusztáv, aki egyben az Országos Erdészeti Egyesületet, mint programkoordináló szervezet Egri Helyi Csoportjának tagja. Ha az időjárás az ültetésnek kedvezően alakul, terveink szerint a héten még Átány, Poroszló és Szilvásvárad településeken folytatjuk tovább a munkát.

 

Borsodi László, Csernely polgármestere

 

 A faültetés több célt szolgál, hiszen a települések hozzájárulnak a klímavédelemhez, új életteret adnak a megtelepedő állatoknak és természetesen megújítják a községi tereket.

Örvendetes, hogy az Agrárminisztérium már kihirdette a Településfásítási Program 2. ütemét, melyre a regisztráció és az igénylés, terv szerint 2021. júniusában indul, amin a múlt évihez hasonló feltételekkel, összesen 24 ezer db sorfát igényelhetnek települések.

Forrás: Egererdő Zrt.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Svédország erdőgazdálkodása 4. (záró) rész

Következő cikk

Új lapszabászat Dabason - Holz-Her gépekkel



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…