FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Megújult az Ivánka szálló

Fontos célkitűzés, hogy a hazai erdők a társadalom számára színvonalas, egészséges kikapcsolódási lehetőséget biztosítsanak, valamint ellássák a klímavédelmi és egyéb hagyományos funkcióikat – emelte ki az Agrárminisztérium erdőkért felelős helyettes államtitkára szerdán Arlón, ahol átadták a megújult Ivánka szállót.  

Szentpéteri Sándor kiemelte, a világjárvány átalakította nyaralási szokásokat, egyre többen választják a belföldi úti célokat, az erdők pedig a leglátogatottabb belföldi turisztikai célpontok lettek. Emlékeztetett, a járványhelyzet előtt éves szinten több mint 5 millió látogató kereste fel az Agrárminisztérium irányítása alatt működő erdőgazdaságok és nemzeti park igazgatóságok létesítményeit. Rámutatott arra is, hogy a pandémia alatt a népszerű kirándulóhelyeket közel 25-30 százalékkal többen látogatták meg. 

Fotók: Virág Vivien

A helyettes államtitkár hangsúlyozta, ebben a helyzetben, még inkább felértékelődtek az erdei szálláshelyek, ahol biztonságosan, egészséges környezetben lehet a szabadidőt eltölteni. Szentpéteri Sándor azt mondta, hogy az elmúlt időszakban csak az erdőgazdaságok mintegy 50 új szálláshelyet létesítettek és 100 erdei szállást újítottak fel. Kiemelte, az EGERERDŐ Zrt. a Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Programnak köszönhetően 30 millió forintból újította fel az 1960-as években épült Ivánka szállót. Hozzátette, az erdei szálláshely segít a térségi települések kapcsolatainak szorosabbá fűzésében, mivel jelentősen megnöveli a szálláshely-kapacitást. „Cél az, hogy az épület egy olyan bázissá váljon, amire a környék turizmussal foglalkozó iparágai is alapozni tudnak”- tette hozzá.

Dörnyei Kristóf, a Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program vezetője elmondta, hogy 2018 óta 73 turistaházat sikerült felújítani, amelyek felveszik a versenyt a modern szállásokkal. A most átadott 14 fő befogadására alkalmas Ivánka szálló kiváló lehetőséget nyújt mindazoknak, akik a családjukkal vagy a barátaikkal szeretnének eltölteni egy vagy több napot nyugalmas természeti környezetben. Hozzátette, a jövőbeli célkitűzés, hogy a kevésbé ismert helyeket is megismerhessék a turisták és megfelelő körülmények között tudjanak pihenni.  

Riz Gábor országgyűlési képviselő elmondta, hogy a térség egyre több látnivalóval várja a látogatóit. Felfedezésre váró területről van szó, hiszen itt található a kiemelt turisztikai attrakciónak számító Suvadás-liget, amelynek fejlesztése kistérségi és megyei szinten is folyamatosan napirenden van. Kiemelte, a kormány jól látja, hogy a szálláshelyek fejlesztése mellett fontos az aktív turizmus támogatása is.  

Dobre-Kecsmár Csaba, az EGERERDŐ Zrt. vezérigazgatója azt mondta, 2010 óta számos ökoturisztikai fejlesztést valósítottak meg, az Ivánka szálló átadása igazi mérföldkő. A beruházással nem titkolt szándék, hogy a kirándulók számára kevésbé ismert dombvidék pazar, egyedülálló kincseire felhívják a figyelmet. A jövőbeli terv egy kerékpárút létesítése, amelynek köszönhetően a kirándulók két keréken be tudják járni a térséget. 

forrás: AM Sajtóiroda    

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

A TTF faépítési és más, faismereti kiadványai

Következő cikk

Szamár interjúStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések