FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Elmarad az idei Ligna Hannover


Az új időpont 2023. május 15-19.

 

A COVID-19 világjárvány következtében világszerte továbbra is magas fertőzési szint, a védőoltás terén elért lassú nemzeti és nemzetközi előrelépés, és így az utazási korlátozások fennmaradása miatt a Deutsche Messe a VDMA Faipari Gépek Szövetségével közösen úgy döntött, hogy lemondja a világ vezető faipari és fafeldolgozó gépek, gépek és szerszámok szakkiállítását.

 

"A világjárványt követő bizonytalanságok világszerte még mindig nagyon nagyok. A VDMA-val szorosan egyeztetve ezért úgy döntöttünk, hogy a LIGNA Hannover Faipari Szakkiállítás szervezését 2021-ben lemondjuk" – mondta Dr. Jochen Köckler, a Deutsche Messe AG igazgatótanácsának elnöke.

 

"Annak érdekében, hogy az iparágnak platformot kínáljunk az innovációk, a tudáscsere és a hálózatépítés számára, alternatívaként egy digitális hálózatépítési és tartalmi platformot hozunk létre, amelyet szeptember végén indítunk el.

Emellett rosenheimi LIGNA konferenciát szeretnénk megtartani 2022 nyarán. Mindkét rendezvénybe beépítjük a nemrégiben megrendezett HANNOVER MESSE Digital Edition számos új felismerését és pozitív tapasztalatát."

 

"A döntés, hogy a LIGNA-t ebben a rendezvényciklusban töröljük, mindannyiunk számára nagyon nehéz volt. Partnerünkkel, a Deutsche Messével és a kiállítókkal, a faipari és fafeldolgozó iparban tevékenykedő vállalatokkal együtt azért küzdöttünk, hogy a LIGNA-t a világ legfontosabb iparági platformjaként tartsuk meg ebben az évben. A piac elkötelezettsége egészen a végéig kivételesen magas volt – még ezekben a bizonytalan időkben is. Ez mindannyiunknak nagy támogatást adott az elmúlt hetekben.

A LIGNA-nál figyelembe kell vennünk, hogy egész gépparkokat terveznek, állítanak fel és mutatnak be éles üzemben, hosszú átfutási idővel és nagy erőfeszítésekkel. Ez sok hónapos vásártervezést igényel.

Ez az oka annak, hogy most kénytelenek voltunk döntést hozni a LIGNA őszi megrendezéséről, hogy ügyfeleinknek meg tudjuk adni a szükséges tervezési biztonságot. Egy újabb halasztásnak nincs értelme. Sajnos az idei lemondásnak nincs alternatívája" – teszi hozzá Dr. Bernhard Dirr, a VDMA Faipari Gépek ügyvezető igazgatója.

 

Forrás: RobinWood

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Erdőismereti vetélkedő zajlott - 555 középiskolással

Következő cikk

Denkstil: magyar fejlesztésű műemléki ablak



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Faminta adomány a SOE FMKK-nak

Különleges, hazánkban ritkán látható famintákat adományozott a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karnak prof. dr. Sitkei György akadémikus. Sitkei…